Tillväxtverket

Aktuellt på verksamt.se

På vår myndighetsgemensamma webbplats verksamt.se samlar vi information och tjänster som gör det enklare att starta och driva företag. Här får du tips på nytt och aktuellt innehåll på webbplatsen.

Skatteskolan

Podcasten Skatteskolan är tillbaka med en ny säsong och denna gång är det branschfokus. Branscherna som lyfts är bygg, hotell/restaurang/turism, transport och influerare, bloggare och gamers. Skatteskolans panel består av Skatteverkets experter Jenny Persson och Per Granqvist under ledning av Anders Nyberg från Tillväxtverket.

Du hittar podcasten på www.verksamt.se/skatteskolan eller där du lyssnar på poddar. Nyligen passerade Skatteskolan 100 000 lyssningar!

Säkerhetstestet

Den europeiska informationssäkerhetsmånaden och den nationella kampanjen Tänk säkert (www.msb.se/tanksakert), har nu avslutats. På verksamt.se har vi uppmärksammat vikten av att skydda sin information lite extra, bland annat genom ett test som utvecklades i samverkan med Bolagsverket, Skatteverket, MSB och Polisen förra året.

I Säkerhetstestet beskrivs ett antal olika situationer där det är viktigt att vara särskilt uppmärksam. Det kan exempelvis vara e-post där företagare uppmanas att klicka på länkar eller meddelanden från Bolagsverket att det kommit in en anmälan om en ändring för företaget. Genom testet får företagarna veta vad de kan göra för att skydda sin information men också vad de bör göra om de drabbas av bedrägerier.

Testa själv hur säker du är på www.sakerhetstestet.se

En guide till ett hållbart företagande

Nu finns det ny och uppdaterad information om hållbarhet på verksamt.se, bland annat i form av en guide. Här får företagare tips om hur de kan arbeta med hållbarhet i sitt företag. Informationen är uppdelad i åtta delar och under varje avsnitt finns frågor att fundera kring för att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Dessutom finns länkar till myndigheter och organisationer för den som vill fördjupa sin kunskap ännu mer. Guiden bygger på den modell som användes i Tillväxtverkets pilotstudie Hållbarhet i modebranschen.

Till guiden hållbart företagandelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Johanna Niemi, Digital kommunikation