Tillväxtverket

Vi delar kunskap och nätverkar i Almedalen

En mindre grupp medarbetare från Tillväxtverket är på plats under Almedalsveckan för att delta i andras seminarier och omvärldsbevaka. Generaldirektör Gunilla Nordlöf är oftast den som medverkar i seminarierna.

Seminarierna rör bland annat kompetensförsörjning, regionala utvecklingsfrågor, EU-medel, socialt företagande, kapitalförsörjning, besöksnäring och livsmedel.

– I Almedalen finns flera av våra viktiga samarbetspartners. Här får vi möjlighet att möta dem och lyfta våra frågor på ett annorlunda och ofta effektivt sätt, säger Gunilla Nordlöf.

Hus och byggnader i Visby i bakgrunden av en park och fontän. 

Hur ser framtidens arbetsmarknad ut?

Vi arrangerar ett eget seminarium tillsammans med Entreprenörskapsforum under rubriken: Digitalisering, gigekonomi och AI – vad händer med arbetsmarknaden i stad och land?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Under seminariet diskuteras framtidens arbetsmarknad och vad den betyder för den regionala utvecklingen och näringspolitiken.

Från Tillväxtverket deltar Gunilla Nordlöf och Christina Henryson, avdelningschef Kunskapsutveckling. Därtill bland andra Per Callenberg, statssekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson och Johan Eklund, vd på Entreprenörskapsforum.

– Seminariet blir ett viktigt tillfälle att resonera tillsammans – företagare, politik, och myndigheter – om hur den lokala arbetsmarknaden förändras i kölvattnet av den snabba tekniska utvecklingen. Och hur utvecklingen kommer att variera mellan regioner eller skilja sig åt mellan branscher, säger Christina Henryson.

– Målet för seminariet är att identifiera de frågor vi inte har svar på idag. Men som vi behöver besvara för att förstå och förhålla oss till framtidens arbetsmarknad, avslutar hon.

Seminariet livesänds på måndag 1 juli klockan 15.00 via Entreprenörskapsforums Facebook.