Tillväxtverket

Aktuellt

Här hittar du alla publicerade aktuella artiklar.

 • 2017-06-22
  Nya Företagens villkor och verklighet - i höst
  Den 14 september släpper vi 2017 års undersökning av Företagens villkor och verklighet. Först kommer huvudrapporten och därefter följer flera delrapporter med tema.
 • 2017-06-21
  Regeringens skatte­­förslag - vad betyder de?
  Sammanfattningsvis handlar Regeringens skatte­förslag för 2018 inte om några stora förändringar i beskattningen av företag, men helheten är överlag negativ för företagen. Genomgående är konsekvensen störst för företagare i det övre inkomstskiktet. Energi och Transport är de branscher som påverkas särskilt mycket av skatteförslagen.
 • 2017-06-19
  Omvärldsspaning för vecka 20 till 23 
  Spännande rapporter bl.a. den årliga GEM-rapporten om entreprenörskap, Entreprenörskapsforum om vikten av stora företag som plantskola och så mycket om digitalisering förstås

 • 2017-06-19
  Startup-bolad i London
  Svenska startup-företag siktar mot Europeiska marknaden
  47 representanter från svenska startups, från Umeå till Malmö, åkte till London för att träffa ett gäng investerare och storbolagspartners på deras hemmaplan. Under London Tech Week fick de svenska bolagen chansen att skapa kontakter för att ta sig in på den Europeiska marknaden.
 • 2017-06-15
  Media om Riksrevisionens kritik mot oss
  Vissa medier har i veckan skrivit om att Tillväxtverket och Statens fastighetsverk får underkänt i Riksrevisionens granskning av myndigheternas årsredovisningar.