Tillväxtverket

Virtuella möten

Här hittar du information om hur du kopplar upp virtuella möten genom din telefon, din dator eller genom videouppkoppling.

Videouppkoppling

Läs om hur du kopplar upp för ett möte med två eller flera parter genom videouppkoppling på sidan Teknik i konferensrum

Skype

Videomöten och samtal i Skype är viktiga komplement till möten via videokonferens och telefon. Genom Skype för företag kan du ha möten med en eller flera parter, samtala och chatta. Under ett Skypemöte kan du även visa dokument, webbsidor eller annat som du hämtar från din dator. 

Vårt system för videokonferens är i nuläget inte integrerat med Skype. Vår målsättning är dock att det kommande videokonferenssystemet ska bli det.

Visa var du är och om du är tillgänglig

I Skype kan du kan ange var du befinner dig. Du kan också se om en medarbetare är tillgänglig för kontakt. Vill du vara tillgänglig i Skype trots att du är bokad i kalender kan du ändra din närvarostatus manuellt. Närvarofunktionen är integrerad med bokningar i Outlook- kalendern.

Hjälp att använda Skype

Guider för hur du använder Skype finns i Support Onlinelänk till annan webbplats

Hittar du inte svaret på din fråga, kontakta en en kollega eller din Superanvändare.

Kvarstår din fråga?
Kontakta Easit/Itlänk till annan webbplats

Jabber

Genom Jabber (tidigare Movi) får du tillgång till systemet för videokonferens direkt på din dator. Du behöver alltså inte boka ett konferensrum för att medverka i ett möte över videokonferens.

Guide om hur du använder Jabber på din datorlänk till annan webbplats

Telefonmöten

Du kan själv koppla ihop upp till tio deltagare via din mobil.

Lathund för att koppla flerpartsamtal med mobillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det finns även högtalartelefoner att låna på kontoren i Stockholm och Östersund. Du kan även be telefonisterna om hjälp för telefonmöte med upp till sju deltagare.

Kontakta receptionen, anknytning 91 00.