Tillväxtverket

Friskvård

Som anställd på Tillväxtverket erbjuds du en friskvårdstimme i veckan samt ett årligt friskvårdsbidrag. Syftet är att främja en bättre hälsa, fysisk kondition, styrka eller avspänning.

Friskvårdstimme

Friskvårdstimmen, som tidredovisas, ska tas ut under eller i direkt anslutning till den ordinarie arbetstiden. Du väljer själv om du vill ta ut en hel timme åt gången eller dela upp den i till exempel kvartar.

Friskvårdsbidrag

Du erbjuds ett friskvårdsbidrag på 2000 kronor/kalenderår. Du som är nyanställd får 500 kronor/kvartal från och med det kvartal du anställs i. Arbetar du deltid är friskvårdsbidraget i förhållande till din deltidsprocent. Exempel: Du arbetar 80 procent, då får du 1600 kr/kalenderår.

För utbetalning av friskvårdsbidrag

Du registrerar själv ditt utlägg i Primula/Min sida/resor o utlägg. Kvitton ska bifogas i ärendet i Primula under Medd/bil. Där behöver du även skriva ut en utläggsbilaga som du fäster dina kvitton på. Glöm inte att till sist klicka på Skicka för att det ska registreras i Primula.

Utläggsbilagan med dina kvitton lämnar du till din administratör.

Av kvittot ska framgå vem du är, vilken aktivitet som avses, säljaren av friskvården, datum och momsuppgift.

Ersättning utbetalas i samband med närmast kommande lönutbetalning, under förutsättning att du har skickat registreringen i Primula senast den 10:e i varje månad t o m november, se nedan.

Du som betalar din friskvårdsaktivitet via autogiro ska kunna uppvisa avtalet du ingått med anläggningen samt ett kontoutdrag från din bank som visar att pengarna dragits från ditt konto, alternativt att din friskvårdsanläggning kan verifiera att dina inbetalningar gjorts.

OBS! Senast den 30 november ska underlagen vara inskickade för att årets bidrag ska kunna betalas ut med decemberlönen. Det är inte möjligt att få friskvårdsbidraget utbetalt retroaktivt efter årsskiftet.

Exempel på godkända friskvårdsaktiviteter

Bidraget får användas till aktiviteter som av Skatteverket är klassade som friskvårdsaktiviteter, till exempel:

  • Aktiviteter som gympa, styrketräning, simning, bowling, enklare former av motionsdans och racketsporter såsom tennis, bordtennis, badminton och squash
  • Lagsporter som volleyboll, fotboll, handboll och bandy
  • Avspänningsgymnastik som tai chi, qigong och yoga
  • Behandlingar av olika slag som massage, zonterapi och akupunktur
  • Kurser i kostrådgivning och rökavvänjning
  • Profylaxkurser för blivande föräldrar

Exempel på icke godkända friskvårdsaktiviteter

  • Personliga startavgifter i tävlingar
  • Entréavgifter eller medlemsavgifter
  • Idrottsredskap eller kläder

Länk till Skatteverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Friskvård på två minuter

Pausa ditt arbete en stund och låt Kajsa Mattsson visa fem övningar som ökar din blodcirkulation och bidrar till att du får en bättre hållning.

Kontakt

HR-enheten, personal@tillvaxtverket.se