Tillväxtverket

Lunchkonsert på Operan

Följ med personalföreningen KUL till Guldfoajén på Kungliga Operan och lyssna på vacker musik med Operans egna musiker samtidigt som du äter lunch som består av Pastrami med krämig potatissallad och rostad lök. Fri från laktos. Innehåller gluten. Specialkost serveras på begäran.

Operans guldfoajé

Repertoar

Tema: ”Tangons mästare”
Musik: Astor Piazzolla
Verk: ”Le Grand Tango” och ”Oblivion”

Mirjam Pfeiffer, cello
Elena Kaledina, piano

Tid

Onsdag 6 november klockan 11:45 till cirka klockan 13.

Plats

Kungliga Operan, Gustaf Adolfs torg 2

Kostnad

120 kronor inklusive lunch, bröd, dryck och kaffe. KUL subventionerar resterande 200 kronor.

Anmälan

Bindande anmälan skickas snarast möjligt till kul@tillvaxtverket.se. Meddela i anmälan om du önskar specialkost. KUL har bokat 2 bord (12 biljetter) och det är först till kvarn som gäller.

Varmt välkommen!

Om kompositören

Astor Piazzolla (1921-1992) var en argentinsk bandoneonist, arrangör, dirigent och kompositör av tangomusik. Han betraktas som den mest kända och kontroversiella tangopersonligheten i modern tid.

På 1950-talet tog han tangon till en annan nivå då han komponerade nyskriven tango med influenser från klassisk musik och jazz. Denna tangostil kom att kallas tango nuevo (ny tango).

1960 bildade han kvintetten Quinteto Nuevo Tango som bestod av instrumenten fiol, elgitarr, piano, kontrabas och bandoneón. Många av hans 750 kompositioner är skrivna för denna kvintett men han har också komponerat verk för orkester, storband, bandoneón och cello.

Även om hans omvälvning av tangomusiken sågs på med skepsis i Argentina, blev hans musik mycket populär i Europa och Nordamerika. Piazzollas nya tangostil, tango nuevo, blev successivt accepterad och hans musik har påverkat en ny generation av tangokompositörer. ”Le Grand Tango” och ”Oblivion” är två kända verk för cello.