Tillväxtverket

Nytt om våra mallar i Powerpoint

Hur når du enklast Tillväxtverkets färdiga Powerpoint-presentationer och hur hämtar du bakgrundsbilder till dina startsidor? Svaren är nya från och med idag.

Den senaste uppdateringen av Office 365 och stängningen av G den 1 april påverkar användningen av våra Powerpointmallar.

Tillväxtverkets färdiga Powerpointpresentationer hämtar du just nu enklast från N:\MallarQSB.

Du kan även nå presentationerna direkt i Powerpoint som tidigare – via QuickSlideBuilder – även om det kan vara lite bökigt efter den senaste uppdateringen av Office 365. Hur du gör framgår av instruktionssida 2 i den uppdaterade versionen av våra  Powerpointmallar.

Ser du inte de nya instruktionssidorna? Starta om datorn om du sitter på ett av Tillväxtverkets kontor. Om du jobbar från annan plats, se till att vara uppkopplad via Checkpoint VPN så kommer de uppdaterade mallarna att installeras vid tillfälle.

Bilder till startsidor hämtas från N

På instruktionssida 1 i våra uppdatarade Powerpointmallar kan du läsa om hur du hämtar bakgrundsbilder till startsidorna i dina presentationer.

Den enda förändringen jämfört med tidigare är varifrån du infogar bildfiler. Eftersom G snart stängs hämtar vi nu bilderna från N:\Startbilder för PPT.

Ny hantering av mallar på gång

Upphandling av ett nytt system för att hantera mallar i Office pågår. Vi återkommer med information senare i vår om hur detta påverkar såväl Powerpoint som andra program.