Tillväxtverket

Ny vägledning i Office365 – nu kan du nå nya höjder!

Känner du att du missat något, som hur Onedrive funkar? Eller har du inte riktigt kläm på det här med grupper för samarbete? Lugn – nu lanserar arbetsgruppen för digitaliserat arbetssätt en ny vägledning för egen digital inlärning (e-learning) i Office365.

Vägledningstjänsten heter Lexicon 365 och är tänkt att underlätta ditt sätt att arbeta smart med Office 365. Lexicon 365 finns som en app direkt i din Office 365-miljö. Läs mer nedan om hur du når tjänsten.

Skärmavbild Lexicon 365

I Lexicon 365 hittar du:

Lathundar

Pedagogiska lathundar med steg-för-steg moment i varje program och app som du har i Office 365. Här hittar du praktiska tips och lite övningsuppgifter för att du ska kunna ta till dig nya kunskaper i de olika apparna och programmen.

Webbinarier

Du kan anmäla dig till direktsända webbinarier, där du följer en IT-pedagog live i det aktuella programmet. Du kan interagera med pedagogen genom att ställa frågor under genomgångens gång. Webbinarierna spelas även in och läggs upp för att du ska kunna repetera och se i efterhand om du inte hade möjlighet att delta.

Instruktionsfilmer – skrivbordsklienten och onlineversioner

Under detta avsnitt hittar du e-learning i Office, både för skrivbordsklienten och onlineversionerna i Office. Filmerna är mellan 30 sekunder till en och en halv minut långa och du kan välja att gå igenom hela e-learningen för ett program eller att se på specifika avsnitt. Här har du även övningsuppgifter för att befästa dina nyvunna kunskaper ytterligare.

Tips & Trix – mikrolärande

Ta del av korta sekvenser med Tips & trix i de olika apparna/programmen.

Hitta till Lexicon 365

Lexicon 365 är en app i Office 365.

Du når Office365 via Medarbetarsidorna på två olika sätt:

  1. Klickar på Visa mina favoriter och välj Office365. Väl inne i tjänsten klickar du på ”rutorna"/”våfflan” längst upp till vänster för att visa appar. Tryck på Alla appar och välj Lexicon365.
  2. Klicka på Verktyg och välj Office 365 – vägledning och support och klicka dig vidare.