Tillväxtverket

Ny efterfrågad funktion i Yammer

Nu aktiveras fildelning i diskussionsforumet Yammer, vilket efterfrågats av många.

Detta innebär att du kan lägga till filer i ditt inlägg. En fil kan vara exempelvis en PowerPoint-presentation eller en bild från ett event. (Kom ihåg att aldrig använda foton och illustrationer som Tilväxtverket inte har rätt att nyttja.)

Gör så här i Yammer

Vill du dela ett dokument eller bild som ska kunna läsas av alla i Yammer-gruppen, behöver du ladda upp en fil från din dator (se inringade funktioner nedan).

Skärmbild Yammer
Skärmbild Yammer

Om du delar ett dokument från din Office 365-grupp (via Sharepoint), krävs det att medlemmarna i Yammer-gruppen även är medlemmar i Office 365-gruppen för att kunna öppna dokumentet eller bilden.

Sedan tidigare kan du i ditt inlägg publicera länkar, exempelvis till vår och andras webbplatser.

Dela nyhet från Medarbetarsidorna

Om du har en nyhet eller ett evenemang som kan intressera många på myndigheten så når du ut till fler om den först publiceras som nyhet på Medarbetarsidorna. Nyheten delar du sedan till Yammer via Share-ikonen långt ner på Medarbetarsidorna. Mejla nyheten till webbgruppen@tillvaxtverket.se eller en ämneskommunikatör för publicering på medarbetarsidorna.

Vad är Yammer?

Yammer är ett diskussionsforum som kompletterar våra medarbetarsidor. Det fungerar som ett internt Facebook och är en del av Office 365.

Digitaliserat arbetssätt

Nyheter om våra digitala arbetssätt och om verktyg och tjänster som möjliggör smarta och enkla arbetssätt samlas på en samlingssida. Där hittar du även länkar till vägledning och support i Office 365.

 

Arbetsgruppen för digitaliserat arbetssätt kommer löpande att presentera bland annat produktnyheter i Office 365 och tips på smarta arbetssätt från kollegor.