Tillväxtverket

Statens servicecenter öppnar ny webbplats 19 februari

Måndagen 19 februari 2018 öppnas Statens servicecenters nya webbplats ”Portalen” för samtliga kundmyndigheter och dess medarbetare. Portalen ersätter den tidigare webbplatsen kallad ”Kundwebben”.

Adressen till Portalen är https://portalen.statenssc.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följande förbättringar har gjorts:

  • Du kommer enkelt kunna se, följa och uppdatera dina ärenden.
  • Du kommer själv kunna återöppna ärenden som avslutas inom 5 arbetsdagar, exempelvis om något varit oklart eller om du har en följdfråga.
  • Du kommer kunna se vilka filer du skickat in i ärenden.
  • För att minska risken att känslig information kommer på avvägar gällande dina ärenden kommer svar och kompletteringar inte skickas ut via e-post, utan endast visas i Portalen. På detta sätt skyddas informationen från att obehöriga får tillgång till den.

Öppettider

Portalen och dess självservicetjänster är öppet 24 timmar om dygnet 365 dagar om året. Statens servicecenters kundservice har telefontider klockan 9-16 vardagar.

Inloggning

Inloggningen till Portalen görs på samma sätt som i den tidigare Kundwebben. Om du har problem med inloggning i Portalen, vänligen kontakta Statens servicecenters kundservice på 0771-456 000.

Gamla ärenden

Från och med 19 februari går det inte längre att logga in i gamla Kundwebben. Det går inte heller att se ärenden som skapades före den 19 februari i den nya Portalen. Statens servicecenter besvarar dessa ärenden via e-post eller telefon enligt tidigare rutin. Om du behöver information om öppna eller avslutade ärenden som skapades innan 19 februari 2018, kontakta Servicedesk på 0771-456 000 eller genom att skapa ett nytt ärende i nya Portalen.