Tillväxtverket

Premiär för OneDrive

Från och med idag har du tillgång till nya tjänster och verktyg i Office 365.

Nå verktygen via medarbetarsidorna

Klicka på Visa mina favoriter på medarbetarsidornas förstasida så hittar du en snabblänk till Office 365. Det är ett enkelt sätt att nå Office 365 när du öppnat din webbläsare och tagit del av aktuellt nyhetsflöde på medarbetarsidorna. Se urklippet här:

Knapp-ill


Verktygen som mobilappar

Följande appar har skickats ut eller kommer att skickats ut via företagsportalen till din mobiltelefon eller annan mobil enhet:

  • OneDrive
  • Groups
  • OneNote

Anmäl dig till utbildning

Arbetsgruppen för införandet rekommenderar att du för en bra introduktion går utbildningen i OneDrive för eget arbete och samarbete och grupper i Sharepoint.

Filmade vägledningar tillgängliga

Filmer och texter för självstudier om hur OneDrive och grupper i SharePoint fungerar finns nu tillgängliga på sidan Tillväxtverket Office365 – vägledninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där finns även råd kring vad du inte bör använda OneDrive till och vad du bör tänka på när du delar information med externa personer.

Innan du börjar använda tjänsterna är det viktigt att du tittar på filmen Vad får jag lagra med hjälp av Office 365 och dela med andralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Support via Yammer

Vill du ha support i hur du använder de nya tjänsterna – använd Yammergruppen Tillväxtverket Office 365 - supportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I Yammergruppen har alla medarbetare möjlighet att delta. Du kan ställa frågor men även besvara frågor och dela med dig av dina erfarenheter av hur du använder Office 365.

Vilka frågor får jag svar på var?

Börja alltid med att kolla på vägledningarna eller titta i Yammergruppen om din fråga inte redan är besvarad.

Här hittar du en guide för vem du bör vända dig till gällande just din fråga.

Läs mer om införandet, vägledning och supporten via Yammer (inte vanliga IT-supporten) på samlingssidan med information om mer digitaliserat arbetssätt via Office 365.