Tillväxtverket

Uppdatering av våra datorer - idag

Idag, den 19 april, börjar vi rulla ut en stor uppdatering av operativsystemet Windows 10 till din dator. Installationen tar cirka 20 minuter och görs i samband med att du startar datorn. Vi rekommenderar att du startar om datorn när du går på lunch. Viktigt att du gör ytterligare en omstart efter att du har loggat in.

Uppdateringen innebär stabilitetsförbättringar, för Windows 10 och även för Office, men annars kommer det inte vara någon stor skillnad för dig som användare. Om din dator inte uppdateras kan det bero på hög belastning i nätverket under det tillfället. I så fall sker den vid ett senare tillfälle.

Om du upplever problem, gör en extra omstart innan du lägger ett ärende i easit.

Dell, XPS 13 eller XPS 15

Du som har en Dell/XPS 13 eller XPS 15 kommer även få en uppdatering av BIOS (basic input/output system).

Du som har en Suface berörs alltså inte av informationen.

Uppdatering till din dator kommer att lösa flera kända problem och ske i två steg:

  • Vid första uppstarten kommer din dator att ladda ner uppdateringen. När datorn åter står på inloggningsbilden behöver du göra en omstart till.
  • Andra gången datorn startas om kommer uppdateringen att installeras, vilket tar cirka 5-10 minuter. Då är det viktigt att strömsladden är kopplad till datorn och att du har skärmen uppfälld. Stäng INTE av datorn medan den installeras. Om du inte får uppdateringen nu kan det till exempel bero på att it-supporten redan lagt in den manuellt.

Det kommer att se ut så här:

Dell xps