Tillväxtverket

246 medarbetare har laddat ner Företagsportalen – har du?

Har du inte anslutit dig till Företagsportalen ännu? Då är det dags att göra det för att fortsatt ha mejl i mobilen och kunna ladda ner telefonappen.

Verkar det krångligt? Vi lyssnar av med två av dem som redan anslutit sig och med ansvarige som tipsar om en ny supportdag för att få hjälp.

Medarbetare

Chi Lee Bergström, ekonom på Gävlekontoret, hur var för dig registrera dig i Företagsportalen?

- Jag tyckte det var mycket enkelt att följa instruktionerna och registrera företagsportalen. Har hjälpt andra med att göra det utan instruktionen, vilket också går men det är enklare med.

Linnea

Linnea Ax, på enheten Entreprenörskap i Stockholm delar uppfattningen:

- Känslan är att det var mycket enklare än vad jag trodde att det skulle vara. Först fattade jag liksom inte riktigt vad Företagsportalen och eller telefoniappen Touch Point var för någonting, och då lät det så stort och svårt att ansluta sig. Bra att IT var så lättillgängliga och hjälpsamma! 

Vad tycker ni om Outlook som mejlprogram i mobilen jämfört med telefonens inbyggda?
- Outlook som mejlprogram fungerar alldeles utmärkt. Bättre än det inbyggda mejlprogrammet i androidtelefonen, säger Chi Lee.

Linnea fyller på:

- Mycket bättre än Iphonens inbyggda! Bättre anpassad för liten skärm, enkelt att få en överblick, följer en mobilvänlig logik (liknar liksom många andra appar man använder så det känns intuitivt). Det enda ”minuset” i min mening är att man måste knappa in en kod varje gång man öppnar appen efter att ha haft mobilen låst. Men det kan man underlätta genom att använda Touch-ID. Det handlar om att etablera en ny vana.

Vad har ni hört från andra?

- Har inte fått så mycket feedback från andra, men de som har sagt något säger att det är enkelt att registrera, säger Chi Lee.

- Jag har inte hört något vad gäller själva programmen, vilket jag ser som ett bra tecken för då funkar det nog överlag väldigt bra, säger Linnea.

Niklas

Niklas Goude, drifttekniker på IT och ansvarig för utrullningen, hur tänker du?

- Det är positivt att så många har registrerat sin enhet. En del som inte registrerat ställer sig nog frågan varför måste jag registrera min enhet? Svaret är att du inte måste. Men vill du ha tillgång till din e-post och arbetsmaterial via din mobil efter den 30 mars så krävs det att du registrerar din enhet. Du behöver även ha konfigurerat din e-post i Outlook-appen, då den gamla slutar att fungera den 30 mars.

Hur gör jag om jag nu inte kommit igång med Företagsportalen?

- Jag vill uppmana alla att läsa och följa instruktioner i tidigare nyhet och i första hand söka efter hjälp och instruktioner i Support Online. Sen har vi på IT också ytterligare ett tillfälle där du får hjälp med registreringen den 30 mars.

- Jag ser detta som ett startskott på vad som komma ska – det är först nu vi kan ge er tillgång både snabbare och enklare till bra verktyg som kan förenkla varje medarbetares digitala arbetssätt.

Så laddar du ner Företagsportalen

30 mars kan du få personlig hjälp