Tillväxtverket

Mobilappar för digitalt arbetssätt snart här  

Från och med 15 februari kan du få tillgång till appar som gör det enkelt att nå verktyg och tjänster för digitalt arbete i din mobil och surfplatta.

Exempelvis kommer du få Outlook som mejllösning i mobilen, vilket innebär en mer enhetlig lösning för mejlhantering. (Tidigare har vi nyttjat mobilens inbyggda mejlprogram). Du kan också ansluta dig till Skype-möten via telefonen. En app för hänvisning av telefonen kommer också.

Alla behöver registrera sig på Företagsportalen senast 30 mars

Du laddar ner de digitala arbetsverktygen som appar till din mobiltelefon/surfplatta. En funktion som heter Företagsportalen är centralpunkten för dessa appar. Du behöver registrera dig på Företagsportalen senast 30 mars 2017.

Din mejl i mobilen berörs

Den nuvarande synkroniseringen av mejl kommer vid detta datum att sluta att fungera. För att du fortsatt ska ha tillgång till din mejl via mobilen behöver du registrera den i Företagsportalen och logga in i outlook-appen för att sätta igång det nya sättet att nå din mejl.

Effektivare och säkrare för dig och myndigheten

Företagsportalen underlättar arbetet med att få ut nya verktyg och uppdateringar i alla medarbetares mobiler. Det blir också enklare för både dig som användare och för it-supporten att radera känslig information om telefonen försvinner. Krav på lösenord införs för att skydda innehållet i mobilerna.

Mer information och instruktion 15 februari

Utförlig instruktion hur du registrerar din enhet på Företagsportalen kommer att nås via medarbetarsidorna 15 februari. Du kan vid behov få hjälp med att registrera din enhet 16 och 21 februari samt 30 mars.

Kontakt

Niklas Goude, IT