Tillväxtverket

Nytt videomötessystem efter påsk

Som vi alla längtar efter ett nytt system för digitala och resfria möten. Ett system som är enkelt att använda. Ett system som kan användas tillsammans med Skype. Ett system som fungerar. Snart är längtan över.

Ett nytt videomötessystem med förutsättningar för bättre möten installeras i slutet av mars och i början av april på alla våra kontor. (Läs mer om installationen längre ner i nyheten.)

Fördelar med det nya systemet

  1. Alla mötesrum kommer att få videomötessystem. (Så är det inte idag.)
  2. Alla rum får lika utrustning som styrs på samma sätt. (Så är det inte idag.)
  3. Det är användarvänligt. Du väljer själv bland olika tjänster när du vill ansluta till ett möte.
  4. Vi kan ha videomöten med externa personer, oavsett vilket system de använder.

– Allt detta gör det bland annat enklare att ha exempelvis avdelningsmöten med deltagare från olika kontor då alla mötesrum utrustas och systemet kan kombineras med Skype. Något som efterfrågas av många, säger Anna Mella Rossby, projektledare på IT.

Introduktion av ny teknik och utbildning

När ett mötesrum utrustats kommer också en enkel lathund finns i rummet. Från och med första introduktionsdag hittar du den också via medarbetarsidorna. Sedan blir det utbildningar när tekniken är plats.

Datum för installation av nya utrustning – du kan påverkas

Har du möten bokade de dagar som installationen kommer att ske kan du komma att beröras av installationen. Det går ännu inte att säga vilka rum som berörs vilka dagar på de större kontoren. Detaljplaneringen är inte gjord. Det kommer att bli stökigt att boka mötesrum under den här perioden, men planeringen görs så att det alltid ska finnas några rum tillgängliga att ha möte i på de större kontoren.

Östersund 26-28 mars

Jönköping 27 mars

Stockholm 26-28 mars och 3-5 april

Arjeplog 3-4 april

Luleå 3-4 april

Göteborg 4 april

Örebro 5 april

Malmö 5-6 april

Gävle 6 april

IT-enheten, är ansvarig för det nya videokonferenssystemet, och arbetar tillsammans med Intern service och Kommunikation för införandet. Vid installation på respektive kontor stödjer också superanvändare.