Tillväxtverket

Ny podcast med Tillväxtverket och Skatteverket

Hur fungerar det med preliminärskatt? Hur vet man hur mycket man kan ta ut i lön? Och hur skiljer sig egentligen ett aktiebolag från enskild firma? I Skatteskolan – en podcast för företagare, ger Skatteverkets experter svaren.

Podcasten, som producerats för verksamt.se, leds av Anders Nyberg på Digital kommunikation.

Anders Nyberg

Hej Anders, berätta mer om den nya podcasten Skatteskolan!

Varför valde ni formatet podcast?

Podcast är ett väldigt företagarvänligt medie. Det är lätt att lyssna på podcast när man jobbar med något annat i sitt företag, till skillnad från exempelvis en film.

I planeringen av det här arbetet var vi ute på Starta företag-dagar i både Göteborg och Stockholm och pratade med blivande företagare om formatet, om namnet och vad dom skulle vilja höra i en sådan här satsning, och där framkom det väldigt tydligt att just podcast var väldigt välkommet med den här typen av information.

Vad ska man tänka på när man jobbar med podcast?

Framförallt ska man tänka på målgruppen. Ju mer man lyckas ringa in sin målgrupp desto lättare är det att nå fram med rätt tonalitet, budskap och koncept. Sen tycker jag som tidigare medarbetare på Sveriges Radio att ljudkvaliteten är A och O. Dålig bild kan man som konsument leva med i större utsträckning, men så fort det är dåligt ljud, så stänger man av direkt. Så 1. Målgruppen, 2. Ljudkvaliteten, och man ska väl ha en trea också, och då säger jag 3. Konceptet. Ha bestämda programpunkter, ett klart och tydligt format som lyssnaren känner igen.

Hur har det gått för podcasten Skatteskolan?

Det har gått över allas förväntningar. Så himla roligt. Vi hade som mål att nå 500 lyssnare per avsnitt efter 3 månader. Men redan efter två dagar har vi nått målet för båda avsnitten som vi hittills har släppt. Vi släpper ett nytt avsnitt varje onsdag i 10 veckor, och kommer faktiskt också att LIVE-podda från Eget företag-mässan den 9-11 november.

Skatteskolan – en podcast för företagare finns att lyssna på via verksamt.se/podcast och där poddar finns.