Tillväxtverket

Forskar­forum i Luleå viktig arena för lärande­

Reglabs Forskarforum har blivit en årlig mötesplats mellan forskare, tjänstemän och politiker med intresse av regionala utvecklingsprocesser. I år äger evenemanget rum 17–18 oktober i Luleå.

Sigrid Hedin

– Årets tema är hur digitalisering påverkar regionernas utveckling och den här mötesplatsen har lockat många att anmäla sig till de två dagarna, säger Sigrid Hedin som är med i planeringen av Forskarforum.

Värd för Forskarforum 2017 är Luleå tekniska universitet och Region Norrbotten, i samarbete med Reglab, Tillväxtverket och Centrum för regionalt samhällsbyggande vid Karlstad universitet.

Luleås forskare ger en rad spännande inspel från forskningsfronten kring digitalisering. Deltagarna får också möjlighet att träffa forskare från hela landet som berättar om sina aktuella forskningsprojekt, se vad som är det senaste och hur det påverkar det regionala tillväxtarbetet.

– Reglab är en viktig arena för lärande om regional utveckling där många aktörer samlas och utbyter kunskap och erfarenhet. Reglabs forskarforum erbjuder nära dialog mellan politiker, tjänstemän och forskare, vilket är en viktig förutsättning för en kunskapsbaserad regional tillväxtpolitik, säger Sigrid.

Tillväxtverket har ingått i planeringsgruppen för Reglabs Forskarforum. Under dagen deltar även Karin Rydén i en panel där hon lyfter fram våra erfarenheter från Digitaliseringslyftet.

Forskarforum 2017länk till annan webbplats