Tillväxtverket

Ministrar höll välbesökt press­konferens i Östersund

– Efter att ha besökt er här i Östersund är jag ännu mer övertygad om att det finns en stor kapacitet utanför Stockholm, och att regeringen gör rätt när vi omlokaliserar delar av den statliga verksamheten, sade civilminister Ardalan Shekarabi när han och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besökte Östersundskontoret på torsdagen.

Ministerbesök Östersund 31 augusti 2017

Under den korta träffen med Tillväxtverkets personal i Östersund talade civilministern om den omlokalisering av 20 tjänster från Stockholm till Östersund som regeringen har beslutat om. Han utvecklade denna tanke mer vid den pressträff som också hölls vid besöket:

– Jag har naturligtvis stor respekt för de svårigheter som enskilda tjänstemän möter när det blir fråga om omlokaliseringar, sade Ardalan Shekarabi, men på det stora hela är det en vinst för samhället att vi utnyttjar den kapacitet som finns också utanför Stockholm.

Ministerbesök Östersund 31 augusti 2017

Vid besöket presenterade gd Gunilla Nordlöf och avdelningschef Lars Wikström Tillväxtverkets verksamhet för ministrarna. Med vid besöket var också Östersunds kommunstyrelseordförande AnnSofie Andersson (S) och socialdemokraternas regionalpolitiska talesperson Anna-Caren Sätherberg från Åre. Efter rundvandringen i lokalerna uttryckte båda ministrarna sin uppskattning över lokalerna och framför allt för det arbete Tillväxtverket gör.

Presskonferensen besöktes av tv, radio och lokaltidningar och frågorna där handlade bland annat om regeringens fortsatta planer på att förstärka den statliga närvaron i gles- och landsbygder.