Tillväxtverket

Fyra frågor om Almedalen

Vi ställde fyra frågor, om hur Tillväxtverket kommer att synas i Almedalen, till kommunikationschef Susanne Eklöf.

Susanne Eklöf

Syns Tillväxtverket i Almedalen i sommar?

– Ja, det gör vi! Tisdagen den 4 juli bjuder vi in till ett framtidsinriktat seminarium med frukost. Vi kallar det ”Vem är företagare i affären Framtiden”. Platsen är Gotlands museum, som förresten är 2016 års vinnare av Stora turismpriset. Vi tycker det är en jättes­pännande plats och arbetar med att få historia och framtid att samspela i vårt seminarium.

Vad händer på seminariet?

– Tidigare år har vi bjudit in andra experter till ett samtal som vi modererat. I år vill vi visa upp våra egna experter och framför allt all unik kunskap som vi på Tillväxtverket har. Det är också jätteroligt att vi har lockat två unga företagare och två tongivande näringspolitiker, bland annat närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Vi har försökt tänka kring frukost och seminarium som en helhet, där fler saker kommunicerar, till exempel maten och kunskapen. Vi vill helt enkelt bjuda på en annorlunda upplevelse.

Deltar vi i andras seminarier också?

– Ja, Gunilla Nordlöf är med i flera olika sammanhang. Bland annat ett seminarium som Företagarna och Entreprenörskapsforum ordnar om nyanlända och företagande: Så tillvaratas den entreprenöriella kompetensen. Gunilla kommer också att diskutera förutsättningar för fler tillväxtföretag i Sverige på ett seminarium som PWC ordnar. Gunilla Thorstensson medverkar i ett annat PWC-seminarium: Är ökat företagande lösningen för att minska utanförskap och skapa en snabbare integration? Lena Carlsson är bland annat med när Hello Future bjuder in till samtal om Industri 4.0: Hur ska Sveriges industriella framtid omfatta mer än storstäder och startups?

Varför satsar vi på att vara i Almedalen överhuvudtaget?

– I Almedalen finns många av våra viktiga samarbetspartners. Här får vi möjlighet att möta dem och lyfta våra hjärtefrågor på ett lite annorlunda och ofta effektivt sätt.

Vi kan prata om till exempel digitalisering, kompetensförsörjning och grön tillväxt och genom kunskap och nätverk förhoppningsvis vara med och bidra i aktuella samtal inom våra områden.

Mer om Tillväxtverket i Almedalen

Läs mer om vår medverkan i Almedalen på kampanjsidan