Tillväxtverket

Pris för bästa offentliga webbplats 2016!

Tre frågor till projektledare Isabelle Ålander om att nya webben har fått utmärkelsen Guldhanden.

Isabelle Ålander och Gabriella Lundin tog på tisdagskvällen emot utmärkelsen Guldhanden för bästa offentliga webbplats!

Hur känns det nu när Tillväxtverket fått pris för bästa offentliga webbplats?
Det var en häftig känsla att få ta emot ett pris och en bekräftelse, både för Gabriella och mig. Webbprojekt är ofta stora, krångliga och med många upp- och nedgångar. Så vi blev riktigt glada!

Vad ligger bakom framgången tror du?
Alla i projektet har haft olika deluppdrag och eget ansvar. Så vi har jobbat effektivt. Vi har en duktig webbyrå, Bazooka, och grymma utvecklare på Limepark. Dessutom är Sitevision ett så pass enkelt verktyg där det går att släppa in användare för redigering. Så många kollegor har bidragit till innehållet.

Vad händer nu?
Nästa del i webbprojektet är att lansera medarbetarsidorna på tillvaxtverket.se 1 november. Så det ser jag och resten av webbgruppen fram emot!

Juryns motivering:
Årets vinnare i kategorin Bästa offentliga webbplats har tagit ett stort kliv framåt genom sin nya webbplats. De lyckas bra med att förmedla syftet med sin verksamhet genom olika ingångar och hur de uttrycker sig – både i text och med ett konsekvent och riktigt snyggt bildspråk. Trots att organisationen har mycket att säga och rör sig i ett komplext område, lyckas de göra innehållet enkelt, elegant och inspirerande, till och med statistiken. Årets vinnare förpackar mycket nytta i ett väldigt snyggt paket – stort grattis till Tillväxtverket!