Tillväxtverket

Utmärkelse till tillvaxtverket.se

Vid Web service awards årliga pristutdelning fick tillvaxtverket.se pris som ”Bästa förbättrare inom samhällskommunikation”. Vi var också nominerade till bästa webbplats inom kategorin samhällskommunikation.

- Vi fick utmärkelsen för att resultatet på vår enkätundersökning 2019 hade förbättrats avsevärt jämfört med undersökningen som gjordes 2016, faktiskt bäst inom kategorin samhällskommunikation, säger kommunikationschef Jenny Weimerbo.

Webbplatsen steg från 46 till 61 i Web Service Index vid mätningarna. Den ligger dock totalt sätt under medelvärdet för statliga verk och myndigheter.

– Vi gjorde undersökningen för att få besökarnas syn på vad som behöver förbättras.

Satsningar 2020

I år kommer kommunikationsenheten driva och genomföra en rad förbättringar för att ge besökarna större nytta och för att möta nya behov på webben.

– Vi kommer bland annat göra justeringar på startsidan, ändringar i strukturen och förbättringar av söket. Och så kommer vi arbeta vidare med klarspråk och tillgänglighetsanpassning för att möta nya lagkrav, berättar Jenny Weimerbo.

– Jag vill passa på att tacka alla redaktörer på andra enheter som gör ett viktigt jobb tillsammans med oss på Kommunikation för att se till att vi har aktuell, relevant och begriplig information på webbplatsen.

Torill Fagervik och Gabriella Lundin vid Web Service Awards prisutdelning

Utmärkelsen togs emot av Torill Fagervik och Gabriella Lundin på Nalen

Lantmäteriet bästa webbplats inom samhällskommunikation

Tillväxtverket.se nominerades även till utmärkelsen som bästa webbplats inom samhällskommunikation. Det priset gick i år till www.lantmateriet.se.