Tillväxtverket

Podcasten Skatte­skolan hyllas

En europeisk skattetidning, Tax Tribune, har lyft fram vår podcast Skatteskolan som ett gott exempel på förenkling och vad man kan åstadkomma med gott samarbete och lite humor.

Bild från inspelning av skattepodden.

Inspelning av Skatteskolan med Anders Nyberg (i mitten) som programledare.

Anders Nyberg är programledare för podcast-serien som vi gör tillsammans med Skatteverket. Varför tror du att Skatteskolan uppmärksammas internationellt?

-Framgångsfaktorerna tror jag ligger i att vi möter företagarna där dom är, på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Podcast är erkänt populärt bland företagarna, eftersom det är enkelt att lyssna och jobba samtidigt, till skillnad från exempelvis film, som kräver mer uppmärksamhet. Skulle vara kanonkul om det kommer fler liknande initiativ internationellt.

Två säsonger har spelats in...

Första säsongen av Skatteskolan spelades in och sändes hösten 2017 och vände sig primärt till den som ska starta företag. Säsong två har riktat sig mer till etablerade företagare som vill veta vad som är viktigt att tänka på första gången de ska göra något, som till exempel att anställa, ta in kapital eller exportera.

...och 69 225 har lyssnat

Podcasten uppskattas mycket för sitt sätt att förenkla frågor om skatt, moms och avgifter. Avsnitten hade under 2018 i snitt 105 lyssningar per dag. Totalt har podden nu haft 69 225 lyssningar sedan lansering.

Skatteskolan – en podcast för företagare hittar du där poddar finns.

Tidningen Tax Tribune med artikeln om SkattepoddenPDF