Tillväxtverket

Malmökontoret flyttar till Östra Promenaden

I slutet av april får ytterligare ett av våra kontor nya lokaler. Det är Malmökontoret som flyttar till större och aktivitetsbaserade lokaler vid Rörsjökanalen i östra delen av centrum.

Den nya adressen blir Östra Promenaden 3, cirka 10 minuters promenadväg från järnvägsstationen.

Bakgrunden är enkel: Tillväxtverket får fler medarbetare i Malmö, till följd av den tidigare regeringens insatser för att öka den statliga närvaron ute i landet, och behöver därför nya lokaler.

– Vi får spännande lokaler som är anpassade till våra behov i ett centralt läge. Det ger oss goda förutsättningar att fortsätta utveckla vårt arbete för stärkt konkurrenskraft i företag, kommenterar Homan Sadat, ekonomichef på Tillväxtverket.

 

Spår av bilhandel i lokalerna

Precis som tidigare kommer Malmökontoret att dela lokaler med ESF-rådets regionkontor. Sammanlagt blir det närmare 60 medarbetare på cirka 1,300 kvadratmeter aktivitetsbaserade ytor.

I området frodades bilhandel under årtionden från 1930-talet och framåt. Sista bilhandeln försvann så sent som 2006. Områdets historia skapar förutsättningar för en spännande mötesplats i Tillväxtverkets nya lokaler, i form av f.d. bilramp som bildar grunden för en gradäng - dvs en trappstegsformad avsats – där upp till 30 personer kan sitta.

Ett annat spännande inslag i lokalerna är en innegård med utemöbler.

– Den tror jag kommer att uppskattas av många medarbetare, säger Eva Hejdeman, administratör med en aktiv roll i arbetet med flytten.

Bild över kanal och byggnad i malmö

Östra Promenaden vid Rörsjökanalen i Malmö. Foto: Malmö Cityfastigheter