Tillväxtverket

Startup Swedens Meetup – en succé

I november arrangerades Startup Swedens andra Meetup-event på Norrsken i Stockholm. Arash och Tatjana berättar att intresset var stort med VC’s från Kinnevik, Schibsted Growth och Wellstreet i paneln - investeringsfirmor som investerar i tech startups. Eventet blev snabbt slutsålt.

Fler kvinnor deltog än genomsnittet i Sverige och Europa

I rapporten European Tech Survery som gjorts av Atomico framgår att cirka 22 procent av deltagarna i Europeiska Tech meetups är kvinnor. I Sverige är den siffran 25 procent. På Startup Swedens senaste Meetup var hela 48 procent av deltagarna kvinnor, vilket teammedlemmarna är mycket stolta över. I början av hösten arrangerade Startup Sweden FemTech bootcamp för kvinnliga grundare, vilket kan vara en av anledningarna till den jämnare fördelningen.

Gunilla Nordlöf tillsammans med deltagarna i höstens FemTech bootcamp

Succén fortsätter nästa år

Startup Sweden får fantastisk feedback på sina bootcamps och Meetup events. Deltagarna berättar gärna i efterhand om hur värdefull veckan har varit för deras affärer. Nästa år är det dags igen för fyra nya bootcamp veckor. Kanske känner du någon som skulle vilja vara med?

Sprid gärna information om Startup Sweden i era nätverk så kanske någon du känner tar chansen och deltar!

Var är ett Meetup?

Meetup är event som användas som mötesplats för att organisera online-grupper med likande intresse och få dem att träffas i fysiska miljöer. Meetup konceptet grundades 2002. I Sverige finns mängder av Meetup grupper bland annat inom Tech och Startups. En av de största är STHLM TECH Meetup som cirka 13 000 medlemmar.