Tillväxtverket

En ny mötesform- promenad­mötet

Sedan några veckor tillbaka finns nu promenadmöten att boka i Outlook. En mötesform som till skillnad från våra lokaler, aldrig tar slut.

Två personer promenerar på en klippa

Bakom promenadmötet står vår medarbetare Maria Wall. Med hjälp av Henrik Arwidsson, ansvarig för myndighetens förnyelse- och innovationsarbete, blev idén till verklighet. Att fler medarbetare ska komma med idéer, stora som små, är något som som myndigheten uppmuntrar.

Vi ställde några frågor till initiativtagaren Maria om promenadmötet.

Hur kom du på idén med promenadmöten?

Eftersom vi strävar efter att vara en modern myndighet så ser jag att uppmuntra och erbjuda anställda att ha möten på andra sätt än det mer traditionella sittandes vid ett bord som en del i den utvecklingen. Genom att kunna välja promenadmöten när man gör en mötesbokning så synliggör vi till medarbetarna att detta är ett lika OK sätt att ha ett möte som att sitta ner runt ett bord.

Vad ser du för fördelar med att ha ett promenadmöte istället för ett traditionellt möte?

Det ökar kreativiteten genom att röra på sig samtidigt som man diskuterar något och kan öppna upp andra vinklar på ett ämne man tidigare diskuterat. Det är samtidigt ett riktigt bra sätt att lära känna nya kollegor och deras arbetsuppgifter- att ta med dem ut på en promenad. Genom att använda fler promenadmöten så lättar vi också upp trycket på lokaler och vi får in lite vardagsmotion.

Berätta, har du haft något riktigt bra promenadmöte du vill dela med dig av?

Jag och en kollega tog en promenad för att diskutera hur våra arbeten hänger samman och vi landade i bra diskussioner kring hur vi såg att vi skulle kunna förändra vårt arbetssätt.


För att boka ett promenadmöte, gör en mötesinbjudan i Outlook och välj promenadmöte istället för en möteslokal under lägg till rum.

Har du en idé som du tycker borde bli verklighet?

Hör av dig till Henrik Arwidsson

Här kan du även läsa mer om om hur vi arbetar med förnyelse och innovation