Tillväxtverket

Bild från DN.se Fotograf Mickan Palmqvist

"Bonde söker nyanländ"

- DN skriver om projekt med stöd från Enklare väger till jobb och kompetens

De senaste veckorna har det varit flera olika nyhetsinslag med exempel på projekt som finansieras av Tillväxtverket. Gemensamt för många av nyheterna är att de beskriver insatser som ska hjälpa nyanlända till jobb.

Nya nätverk för jobb på landet

Nu senast 27/9 skrev DN om projektet Nya nätverk för jobb på landet, som drivs av LRF. De har fått 10 miljoner kronor för att stötta företagare i sin roll som arbetsledare när de tar emot nyanlända till praktik eller anställning. De ska också, med hjälp av kommungrupper föra samman företagare som har förutsättning att ta emot nyanlända med arbetsförmedlare, så att de kan hitta rätt personer.

Enklare vägar till jobb och kompetens 2.0

Projektet är ett av 31 projekt som beviljats medel inom uppdraget Enklare vägar till jobb och kompetens 2.0. Satsningen går ut på att underlätta för företag att tillgodose sitt behov av kompetens genom att anställa eller hyra in personer som idag är nyanlända eller har varit utan arbete under en längre tid.

Läs hela artikeln i DN här: Bonde söker nyanländ – LRF satsar på integrationen för att skapa arbetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eva Johansson, enketen Kompetensförsörjning och digitalisering är kontaktperson för Enklare vägar till jobb och kompetens 2.0.

Läs mer om Enklare vägar till jobb och kompetens 2.0

Fler artiklar om projekt med stöd från Tillväxtverket

Arbetet (debattartikel)
De gröna näringarna väg till jobb för nyanländalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lokaltidningen Lund
Nyanlända erbjuds jobb hos svenska bönderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Örebro Kuriren
Fortsatt satsning på jobb inom gröna näringar – matchas med nyanländas kompetenser och erfarenheterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster