Tillväxtverket

Tillväxtverkets styrelse växer – får tre nya ledamöter

En författare, en entreprenör och en it-chef blir nya ledamöter i Tillväxtverkets styrelse från 1 april 2018. De har utsetts av regeringen och ansvarar tillsammans med övriga i styrelsen för vår verksamhet.

En av de nya ledamöterna är Per Grankvist från Malmö. Han är författare och journalist med fokus på hållbarhet och medieförståelse. Han har bland annat skrivit boken CSR i praktiken – hur företag jobbar med hållbarhet för att tjäna pengar.

Den andra nya ledamoten heter Amir Sajadi. Han är entreprenör från Stockholm som driver Hjärna.Hjärta.Cash, en plattform för att utveckla nya affärsmodeller och stötta affärsidéer som bidrar till samhällsnytta. Han har även startat Järvaskolan.

Ann Hellenius är den tredje nya ledamoten i Tillväxtverkets styrelse. Hon är it-chef på Bankgirot. Dessförinnan arbetade hon som it-direktör i Stockholms stad, där hon bland annat etablerade en ny avdelning för digitalisering och initierade en satsning på smart och hållbar stad.

Ordförande i Tillväxtverkets styrelse är sedan tidigare Kristina Alsér, tidigare landshövding i Kronobergs län. Övriga ledamöter är Carl Melin, forskningsledare i tankesmedjan Futurion, Margareta Dahlström, professor i kulturgeografi vid Karlstads universitet, Sara Wallin, VD Almi Företagspartner Väst, Gunnar Holmgren, landshövding Västernorrlands län och Gunilla Nordlöf, generaldirektör Tillväxtverket. I styrelsen ingår även personalrepresentanter för facken SACO och ST.

Läs mer om vår styrelse
länk till annan webbplats