Tillväxtverket

Aktuellt

Artiklar som väcker intresse och ger en inblick i allt det vi gör inom vår verksamhet.

 • 2019-09-18
  Nya kliv mot en dataplattform
  Projektet Dataplattform och Datastrategi är i full gång och tar stora kliv framåt! Syftet är att skapa en plattform och strategi som leder till ett mer datadrivet förhållningssätt på myndigheten. Projektledare är Therese Asplund, Kunskapsutveckling.
 • 2019-09-17
  Nytt sätt att lösa problem
  Under de senaste månaderna har flera kontor bjudits  in till att hacka Tillväxtverket. Ett hack, eller hackathon, har blivit en populär metod för att på kort tid knäcka lösningar på problem.
 • 2019-09-17
  Laura – ny chef på Affärsutveckling
  Laura Brandell Tham är sedan 1 september enhetschef på Affärsutveckling. Tidigare har hon varit sakkunnig på Finansdepartementet och budgetchef för Moderaterna.
 • 2019-09-13
  Vi är Tillväxtverket - Maria Eliasson
  Vi fortsätter med intervjuserien där medarbetare får presentera sig själva och berätta om ett pågående projekt. Syftet är att lära känna varandra bättre och att få inblick i kollegornas vardag.
 • 2019-09-05
  Så får du automatiskt mer tid mellan möten
  Går du på många möten? Börjar nästa möte samtidigt som ditt tidigare möte slutar? Du som vill ha möjlighet att avsluta nuvarande möte lite tidigare för att hinna till nästa möte får här ett kontkret tips på hur du ska gå till väga.
 • 2019-09-04
  Teambuilding och lärande i Östersund
  De anställda på Östersundkontoret tillbringade en eftermiddag med att lära sig mer om varandra och allas arbetsuppgifter. – Det blev uppskattat, inte bara hos de nyanställda utan även hos de som har varit med länge, säger Gabriella Fredriksson, organisatör för eftermiddagen.
 • 2019-09-02
  Tillväxtverket bjuder in till Eruf:s förbättringsarbete
  Just nu bjuder Tillväxtverket in aktörer som arbetar med regional utveckling till tre workshops under hösten.
 • 2019-08-30
  Vi är Tillväxtverket - Tobias Lundberg
  Vi fortsätter med intervjuserien där medarbetare får presentera sig själva och berätta om ett pågående projekt. Syftet är att lära känna varandra bättre och att få en inblick i kollegornas vardag.
 • 2019-08-30
  Senaste nytt om Folkungagatan 44
  Rivningen av Folkungagatan 44 kan börja under november. Det är en av nyheterna från ombyggnaden av vår grannfastighet.
 • 2019-08-27
  Välkommen MSB!
  Vi välkomnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB till myndighetssamarbetet Starta och driva företag. De är klara som en associerad part i samarbetet, som nu består av tolv nationella statliga myndigheter och landets regioner.
 • 2019-08-27
  Medarbetare i tidningen Chef
  Tidningen Chef intervjuar Johanna Giorgi om hur Tillväxtverket arbetar med hållbarhet kring möten och seminarier.
 • 2019-08-23
  Nu inviger vi Utvecklingszonen i Stockholm
  Idag kl 12 inviger vi Utvecklingszonen i Stockholm. Utvecklingszonen är en utsedd plats på kontoret där vi vill att fler, diskuterar och berättar om hur vi vill bidra, eller har bidragit till vår Utvecklingsresa. Konceptet kommer att pågå i en månad och sedan turnera vidare till de andra kontoren. Näst på tur är kontoret i Göteborg.
 • 2019-08-22
  Attraktiv rivstart

 • 2019-08-22
  Var med och utveckla arbetet med regionalfonden
  Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, betyder mycket för att våra svenska regioner. Mer än 8 miljarder investeras i regional tillväxt och utveckling mellan 2014 och 2020. Men hur vet vi att pengarna används på bästa sätt? Och hur bör vi jobba? Nu vill Tillväxtverket bjuda in berörda aktörer, regioner och myndigheter som jobbar med regionalfonden till lärprojektet Programteori ERUF för att skapa de bästa förutsättningarna för framtiden, tillsammans.
 • 2019-08-21
  Vi är Tillväxtverket - Anna Dahlén Eckermann
  Vi fortsätter med intervjuserien där medarbetare får presentera sig själva och berätta om ett pågående projekt. Syftet är att lära känna varandra bättre och att få en inblick i kollegornas vardag.
 • 2019-08-16
  Vad tycker våra besökare om tillvaxtverket.se?
  Med start på måndag kommer vi att genomföra en webbenkät för att ta reda på vad användarna tycker om tillvaxtverket.se.
 • 2019-08-15
  Vi är Tillväxtverket - Rebecka Hinn
  Vi fortsätter med intervjuserien där medarbetare får presentera sig själva och berätta om ett pågående projekt. Syftet är att lära känna varandra bättre och att få en inblick i kollegornas vardag.
 • 2019-08-13
  Använd entrén på Västgötagatan
  Snart stängs passagen som leder mellan Åsögatan 101 och Folkungagatan av. Passagen kommer vara avstängd tills byggprojektet på Folkungagatan 44 är klart 2022.
 • 2019-08-07
  Kontorsyoga: fyra enkla yogaövningar för bättre hälsa
  Du som arbetar vid skrivbord och sitter stilla under längre stunder vet nog hur snabbt spänningar kan byggas upp i kroppen och våra muskler. Genom några enkla yogaövningar kan du få igång blodcirkulationen, släppa spänningar samt behålla fokus och energi under dagen. Dessutom är yoga ett effektivt verktyg för stresshantering och ger er en naturlig paus under dagen.
 • 2019-08-06
  Vi är Tillväxtverket - Richard Källstrand
  Nu inleds en intervjuserie där medarbetare får presentera sig själva och berätta om ett pågående projekt. Syftet är att lära känna varandra bättre och att få en inblick i kollegornas vardag.
 • 2019-07-02
  Förenklade ERUF-alternativ
  Nu finns uppdaterad information för sökande och stödmottagare i Handbok för EU-projekt. De viktigaste förändringarna handlar om hur kostnader ska redovisas och gäller utlysningar publicerade efter den 1 augusti.
 • 2019-06-28
  Nytt avtal låser upp nyhetsartiklar
  Vår mediebevakare Retriever har tecknat avtal med Bonnier News som innebär att betalväggarna till artiklar i exempelvis Dagens Nyheter, Dagens Industri och Sydsvenskan nu öppnas.
 • 2019-06-28
  Tack för din tid hos oss Johan
  Efter tolv år ska Johan Lager lämna oss. Vi önskar honom ett stort lycka till med hans nya jobb. Läs gärna artikeln och se om du lär dig något du inte visste om Johan efter hans tid hos oss.
 • 2019-06-27
  Vi delar kunskap och nätverkar i Almedalen
  En mindre grupp medarbetare från Tillväxtverket är på plats under Almedalsveckan för att delta i andras seminarier och omvärldsbevaka. Generaldirektör Gunilla Nordlöf är oftast den som medverkar i seminarierna.
 • 2019-06-25
  Så är det att vara utlånad i staten
  Läs om hur kollegor och andra statliga medarbetare har upplevt att vara utlånad till en annan myndighet.
 • 2019-06-24
  Vi förbättrar nästa programperiod
  Förberedelserna inför programperioden 2021-2027 har gått in i nästa fas. Tillväxtverket har den senaste veckan gjort flera inspel till både regeringskansliet och andra myndigheter gällande den strategiska inriktningen för strukturfonderna nästa programperiod.
 • 2019-06-20
  Medarbetare i magasinet Dialog
  Johanna Giorgi intervjudes av Dialog. I artikeln berättar hon om BRP+, det nya måttet på välfärd.
 • 2019-06-20
  ERUF-projekt vann pris
  Stockholmsbaserade regionalfondsprojektet ÖDIS har vunnit priset Guldlänken 2019. Tidigare vinnare är bland annat Götebors Stad och Trelleborgs kommunl.
 • 2019-06-17
  EU-nätverk möts i Sverige
  Under juni månad kommer generaldirektörer från samtliga EU-länder att träffas i Sverige. Syftet är att diskutera hur man kan använda EU:s och nationell policy för att underlätta för små och medelstora företag att växa.
 • 2019-06-14
  Tankesmedja för bättre tillväxtpolitik
  Tankesmedjan samlades för givande dagar med diskussioner och utveckling. I fokus var dagens regionala tillväxtpolitik och hur den kan se ut i framtiden.
 • 2019-06-12
  Tre snabba frågor …
  …till Nader Svärd, IT-chef och en av initiativtagarna till AI-nätverket för myndigheter, om det avslutande mötet som äger rum onsdag den 12 juni och det fortsatta arbetet med nätverket.
 • 2019-06-11
  Tillväxtverkare i Östersund spurtade över mållinjen
  Dunjackor, motion och trevligt umgänge var ingredienser när hela tre lag från Tillväxtverket deltog i årets Vårrus i Östersund. Och en sak konstaterades efter årets lopp; - Det viktigaste är att spurta över mållinjen.
 • 2019-06-10
  Robot på praktik
  En robot-medarbetare hjälper till att förenkla vardagen för våra kollegor i Arjeplog. Roboten sköter några av de moment handläggaren vanligtvis utför innan ett beslut kan tas i transportbidragsärenden.
 • 2019-06-04
  ERUF-projekt får mer tid och pengar
  I slutet av april beslutade Tillväxtverket att förlänga datumet för hur länge projekt, som är finansierade av Europeiska regionala utvecklingsfonden, kan pågå under nuvarande programperiod (2014-2020). Motivet till beslutet är att fler projekt ska kunna beviljas stöd för projektperioder på upp till tre år.
 • 2019-05-28
  EU-finansierade projekt granskas
  Varje år genomför Ekonomistyrningsverket en granskning av ett antal projekt som delfinansierats med medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Nu är årets projekt utvalda.
 • 2019-05-20
  Ökad kunskap om effektiva team
  På förra veckans chefsmöte genomfördes en workshop om effektiva team med inspiration från Livsmedelsverket. Nu genomför även Tillväxtverket en satsning för att öka kunskapen om effektiva team.
 • 2019-05-10
  Malmö-kontorets invigning
  Nu är det nya Malmö-kontoret invigt. Bandet klipptes på Europadagen den 9 maj, inför ett 90-tal medarbetare och regionala samarbetspartners. På programmet stod rundvandring, mingel och tårta.
 • 2019-05-09
  Missade du föreläsningen om stress?
  Lugn, ingen stress, nu kan du se filmen i efterhand. Det var en viktig och rolig föreläsning vi fick vara med om när Nils Edelstam, utbildare och legitimerad läkare, på ett inspirerande sätt gav konkreta tips till ökad hälsa.
 • 2019-05-08
  Ny ordförande i Regelrådet
  Elisabeth Thand Ringqvist är ny ordförande i Regelrådet.  Hon har bland annat en bakgrund som vd på Företagarna och konsult på McKinsey.
 • 2019-05-06
  Medarbetare på­ Ekonomienheten uppmärksammas i Civilekonomen
  Civilekonomen intervjuar Nils Stenmark i artikeln "Ekonomen som valt Staten – och får ihop livspusslet".
 • 2019-05-06
  Vårt miljöarbete utvärderat av Naturvårdsverket
  Tillväxtverket ingår bland de 187 myndigheter som enligt instruktion årligen rapporterar sitt miljöarbete. En sammanställning gjord av Naturvårdsverket visar att myndigheternas utsläpp, från resor liksom totala energianvändning, ökar samtidigt som andelen miljökrav i upphandling minskar. För att minska de reserelaterade utsläppen föreslår Naturvårdsverket att regeringen sätter upp utsläppsmål och arbetar med klimatkompensation.
 • 2019-04-29
  Gabriella – ny internkommunikatör
  Hej Gabriella Flodén, ny internkommunikatör på Kommunikationsenheten, berätta lite om din roll på Tillväxtverket.
 • 2019-04-29
  Leda utan att vara chef
  Den 16 september startar återigen utbildningsprogrammet ”Leda utan att vara chef” inom ramen för sarmarbetet Rörlighet i staten. Målgruppen är medarbetare som leder andra utan att ha formellt chefsansvar och är i behov av att bli tydligare och utvecklas i sin ledarroll.
 • 2019-04-25
  Inflyttning i nya Malmö-kontoret är nu klar
  Den 23 april flyttade medarbetarna från Tillväxtverket och ESF-rådet in i de nya kontorslokalerna på Östra Promenaden 3, alldeles intill Rörsjökanalen, i östra delen av Malmö centrum.
 • 2019-04-25
  Spaniens största morgontidning­ El­ País besökte Eruf-projekt i Karlstad
  Reportaget, som består av både en artikel och film, ingår i en serie som heter EU4you och regionalfondsprojektet de har besökt är Paper Province, ett företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi.
 • 2019-04-24
  Sveriges Radio om effekter av EU-medel
  Inslag i Sveriges Radio ifrågasätter om EU:s regionala utvecklingsfond gör den stora nytta i regionerna som det är tänkt.
 • 2019-04-23
  Nu finns en plan för våra analyser
  Nu har vi för första gången en samlad analysplan. Den finns på webben och visar vad vi ska leverera under året. Kristian Viidas berättar vilken funktion den fyller och hur den kan utvecklas framöver.
 • 2019-04-17
  Mer EU-medel efter justerad valutakurs
  Tillväxtverket får ökade medel för regionalfondsprogrammen utifrån förslag i vårändringsbudgeten om justerad valutakurs. Vi tar nu fram handlingsplan för genomförande.
 • 2019-04-16
  Investeringsstöd till liftbyggen i medier
  Under de senaste dagarna har Svenska Dagbladet och andra medier rapporterat om att det börsnoterade bolaget Skistar genom delägande i mindre bolag har fått regionala investeringsstöd av Tillväxtverket för liftbyggen under 2009‑2015.
 • 2019-04-12
  Digital klimatsmart lunch som dagens
  Förra veckan skrev jag ett inlägg på Yammer om utmaningsveckan klimatsmartare mat, Eat smart challenge. Initiativet samlar människor i 75 länder att tänja sina matgränser. Tre kollegor hängde på och utmaningsdag 5 - Eat together - träffas vi på en digital lunch.
 • 2019-04-11
  Tre frågor om landsbygds­uppdragen
  Landsbygdsfrågorna har bubblat på myndigheten sedan förra sommaren, men först i och med ändringsbudgeten den 10 april, som senare ska antas i riksdagen, befinner sig uppdragen i skarpt läge. Klas Fritzon, koordinator för landsbygdsuppdragen, svarar på tre frågor om statusen just nu.
 • 2019-04-09
  Nätverksluncher i Stockholm
  På onsdag 10 april börjar vi med gemensamma luncher på stan, detta gäller varje onsdag, för de som vill. Samling 11.30 i receptionen.
 • 2019-04-08
  Föreläsning – Att orka i morgon
  Att känna stress kan var bra, till och med nödvändigt ibland, men vi behöver se till att det inte sker av fel orsaker och under för lång tid. Tillsammans ska vi lära oss att hantera stressiga situationer.
 • 2019-04-03
  Nya kunskaper om omvärlden
  Att förstå omvärldsutvecklingens påverkan på företag, hållbar regional tillväxt och på Tillväxtverket är avgörande för att vi ska kunna genomföra våra uppdrag på ett effektivt sätt och för att kontinuerligt utveckla vår verksamhet.
 • 2019-04-02
  Dags för mötesplatsen Forum
  Forum för regional hållbar tillväxt och attraktivitet är en mötesplats för regelbunden avstämning och dialog mellan regeringen, regionerna och oss, Tillväxtverket. Nu är det dags igen. Generaldirektör Gunilla Nordlöf berättar i en filmad intervju mer om Forum och vad hon förväntar sig av Forum 5 april.
 • 2019-04-01
  Var med och utveckla statens rörlighet
  Vill du samarbeta med kollegor från andra myndigheter? Nu har du möjlighet att föreslå ett nätverk som du skulle vilja delta i.
 • 2019-03-28
  Det här är Tillväxtverket
  Behöver du snabbt få koll på vad vi arbetar för, hur vi arbetar och hur vi kan berätta om oss – ta del av Det här är Tillväxtverket .
 • 2019-03-27
  Jobba smart och enkelt med projekt
  Nu har du möjlighet att via projektnätverket lära dig mer om hur projektstyrningsmetoden PPS förhåller sig till "agilt arbetssätt" och "Business Model Canvas", samt om vilka initiativ som pågår inom Tillväxtverket vad gäller arbetssätt.
 • 2019-03-25
  Projekt får hjälp att utveckla sitt målgrupps­perspektiv
  Stämningen var hög när över 40 projekt från 5 olika regeringsuppdrag samlades på Münchenbryggeriet för att lära sig mer om hur man når den gemensamma målgruppen - nyanlända eller utrikes födda. Dagen var första steget i att ta fram verktyg för att stötta alla projekt - även inom andra uppdrag - att arbeta strategiskt med målgruppsperspektivet.
 • 2019-03-21
  Göra presentationer på nytt sätt
  KUL bjuder in till kurs i grafisk presentation/facilitering där du får testa att göra presentationer på annat sätt än det traditionella med Powerpoint.
 • 2019-03-21
  Regional tillväxtpolitik i förändring
  Idag, 21 mars, hålls konferensen Regional tillväxtpolitik i förändring tillsammans med Näringsdepartementet. Deltagarna är särskilt inbjudna för att vara med och utveckla arbetet för hållbar regional tillväxt i Sverige och Sveriges regioner med blick mot 2030.
 • 2019-03-20
  Guidat besök på nationalmusem
  Följ med KUL till Nationalmusem 2 maj.
 • 2019-03-19
  Enheten Bättre regler ger råd och stöd vid regelgivning
  Enheten Bättre regler ger råd och stöd vid föreskriftsarbete och konsekvensutredningar på Tillväxtverket.
 • 2019-03-18
  Regelrådets årsrapport klar
  Hur står det till med konsekvensutredningsarbetet hos svenska regelgivare, dvs hur väl har olika regelgivare utrett konsekvenser av regler som kan få betydande effekter för företag? Svaret finns i Regelrådets årliga rapport.
 • 2019-03-12
  Förenkling vid konferenser
  Ska du arrangera en konferens eller ett möte med extern lokal? Nya formulär på medarbetarsidorna ersätter tidigare beställningsformulär i word.
 • 2019-03-12
  Podcasten Skatte­skolan hyllas
  En europeisk skattetidning , Tax Tribune, har lyft fram vår podcast Skatteskolan som ett gott exempel på förenkling och vad man kan åstadkomma med gott samarbete och lite humor.
 • 2019-03-11
  Alice - ny sociala medier-ansvarig
  Hej Alice Levén, ny kommunikatör på Kommunikationsenheten, berätta lite om din roll på Tillväxtverket.
 • 2019-03-07
  Så tycker kommissionen att Sverige ska prioritera
  Hur tycker EU-kommissionen att Sverige ska fördela sina pengar? I onsdags presenterade kommissionen sin landrapport för Sverige 2019. Alltså den rapport som beskriver investeringsriktlinjer för Regionalfonden och Socialfonden, det vill säga sammanhållningspolitiken, 2021-2027.
 • 2019-03-06
  Lär dig mer om konsten på Stockholms­kontoret
  Unikt tillfälle att lära sig mer om konsten som hänger på Stockholmskontoret! Anmäl ditt intresse senast den 15 mars.
 • 2019-03-04
  Konferensen Tillväxt för alla! – ett avslut med framtidstro
  Den 21 februari hölls konferensen Tillväxt för alla! Den handlade om två viktiga regeringsuppdrag inom jämställdhet och arbetsintegrerande socialt företagande. Temat för dagen: Hur kan resultaten i programmen bidra till att utveckla Sveriges regioner?
 • 2019-03-01
  Mejl från Eurocard
  Eurocard har i veckan skickat ut ett mail till alla personer på Tillväxtverket som har ett Eurocardkort med personligt betalningsansvar med några frågor som behöver besvaras.
 • 2019-03-01
  26 mars är det dags för KULs årsmöte
  Nu är det dags för KULs årsmöte och vi vill hälsa dig välkommen.
 • 2019-02-27
  Vi vässar det strategiska regionarbetet
  Tillväxtverket har vässat arbetssättet inom det strategiska regionarbetet. I sammanhanget är Tillväxtverkets samlade kunskap om respektive län centralt för att stärka regionernas arbete att främja näringslivets utveckling. Under 2019 testats ett nytt arbetssätt inom det strategiska regionarbetet. Arbetssättet består av en process i fem olika faser (länk till PPT).
 • 2019-02-25
  Han ska leda Tillväxtverkets arbete mot 2021-2027
  Vad gör en samordnare av Tillväxtverkets förberedelser inför EU:s nästa programperiod? Vad är utmaningarna?
 • 2019-02-22
  Årsredovisning 2018 levererad och publicerad
  Nu är årsredovisningen levererad till Regeringskansliet. Du hittar den och ett digitalt urval av vad vi åstadkommit under det gångna året i Axplock för 2018.
 • 2019-02-19
  KUL på hal is
  Förra veckan samlades några kollegor och åkte skridskor till härlig soulmusik i Kungsträdgården i Stockholm.
 • 2019-02-18
  Intensivt styrelsemöte i Omtanken
  Årets första styrelsemöte hölls i Omtanken och det blev en intensiv dag för styrelsen med många olika presentationer av medarbetare.
 • 2019-02-15
  Du kan också bidra till ständiga förbättringar
  Ständiga förbättringar är inte bara ett koncept, utan även ett team inom avdelning regioner, som aktivt arbetar med denna fråga. Genom förslag från avdelningens medarbetare kan alla bidra till att förbättra interna arbetsprocesser, system eller annat. Nu tar teamet ännu ett steg.
 • 2019-02-14
  Webbsändningsbio på konferensen Tillväxt för alla
  Dags för slutkonferens! Den 21 februari är det dags för en dag om hur arbetsintegrerande sociala företag och jämställd tillväxt utvecklar regionerna och näringslivet i hela Sverige.
 • 2019-02-13
  Startup Sweden är supporter of the year
  Programmet Startup Sweden har fått utmärkelsen Supporter of the Year från tech- och innovationshubben Wellstreet.
 • 2019-02-12
  Kundresan har gått i mål!
  Projektet Kundresan nationella projektmedel har pågått sedan september och nu är det dags för Antrop att lämna sin slutrapport till oss. Kom och lyssna på de viktigaste insikterna om projektägarnas upplevelse av vår projekthantering i nationella program. Mötet äger rum fredagen den 15 februari kl. 11-12. Via Starleaf kan du delta från samtliga kontor – se nedan för att hitta bokat rum på just ditt kontor. I Stockholm är Affärsidén bokad.
 • 2019-02-08
  Tillväxtverket på Folk och kultur
  Den 6-9 februari gick konventet Folk och kultur av stapeln och Tillväxtverket höll tre seminarier på fredagen.  
 • 2019-02-08
  Samverkan inom eSam fortsätter
  eSam, ett samverkansprogram för att samverka kring digital utveckling, fortsätter sitt arbete tillsammans med sina 24 medlemsorganisationer. Där Tillväxtverket ingår.
 • 2019-02-05
  Företagande och tillväxt om 5 år?
  Vad är viktiga frågor för företagande och tillväxt om 5-10 år? Vi bjöd in några branschorganisationer till samtal och ställde frågan. 
 • 2019-01-31
  Lyssna till och ställ frågor om arbets­marknads­utredningens slutbetänk­ande 12/2
  Elsa Engström, sekreterare i utredningen kommer till Tillväxtveket och presenterar förslagen den 12 februari kl 15-16 i Affärsidén. Du kan också följa presentationen från Starleaf.
 • 2019-01-31
  Malmökontoret flyttar till Östra Promenaden
  I slutet av april får ytterligare ett av våra kontor nya lokaler. Det är Malmökontoret som flyttar till större och aktivitetsbaserade lokaler vid Rörsjökanalen i östra delen av centrum.
 • 2019-01-30
  Innovationsforum - för enklare företagstjänster
  Förra veckan AI-nätverk. Denna veckan Innovationsforum för enklare företagstjänster. När Tillväxtverket bjuder in till konferens på tema digitalisering som förenklar blir det snabbt fullt i loungen i Stockholm.
 • 2019-01-28
  Nytt företagarlån fyller ett tidigare gap 
  Under förra veckan har flera medier rapporterat om att företagare nu lättare kan få lån. Marginalen Bank samarbetar med Nyföretagarcentrum och Europeiska Investeringsfonden (EIF) för att fylla ett gap som tidigare funnits när det gäller små lån till vissa företagare.
 • 2019-01-25
  Vad vill den nya regeringen?
  Hur påverkar den nya regeringen de politikområden som vi på Tillväxtverket arbetar med?
 • 2019-01-25
  AI-nätverket lockade många deltagare
  Under torsdagen träffades 70 deltagare från 30 myndigheter på Tillväxtverket för att byta erfarenheter om hur AI kan användas i verksamhetsutvecklingen.
 • 2019-01-18
  Lär av dem som går före
  I vår kunskapsgruva "lär av andra" kan du gena in till kunskap om hållbar regional tillväxt.
 • 2019-01-16
  Kan Tillväxtverket skapa banantillväxt på Gotland?
  I veckan börjar vi släppa filmer om det hållbara och innovativa Gotland. Redan nu cirkulerar filmen med frågan Kan man odla bananer på Gotland? Svaret är nej. Inte nu. Men kanske i framtiden. Johanna Mikaelsson är projektledare för Hållbara Gotland och vi ställer tre frågor om programmet.
 • 2019-01-15
  Nyinvigning av Östersundskontoret
  Den 10 januari var det dags för nyinvigning av Östersundskontoret efter en lång renovering under hösten.
 • 2019-01-15
  Nya möjligheter 2019 med rörlighet i staten
  Rörlighet i staten är ett gränsöverskridande myndighetssamarbete vars syfte är att erbjuda större utvecklings- och karriärmöjligheter för statligt anställda. Följ Rörlighet i staten på den nystartade LinkedIn-sidan.
 • 2019-01-14
  GD hälsade ESF-rådet välkomna till Västgötagatan
  Nu har de landat på Västgötagatan – de 14 medarbetarna vid ESF-rådets regionkontor i Stockholm. Gunilla Nordlöf, Tillväxtverkets GD, hälsade dem välkomna över en fredagsfika.
 • 2018-12-19
  Nyps och Nyps2020 under jul och nyår
  Arbetar du i Nyps? Under jul- och nyårshelgerna går det att handlägga som vanligt, det är däremot begränsad support mellan 27 december till 7 januari.
 • 2018-12-17
  Problem att ansluta till Starleaf-möten?
  Ibland går det inte alltid som man vill.
 • 2018-12-14
  Avdelning byter namn till Kvalitet och kontroll
  Den relativt nya avdelningen Verksamhetsstöd som rymmer enheterna Granskning, Juridik och Verksamhetsstöd byter 1 januari namn till Kvalitet och kontroll. Vi ställde tre frågor till avdelningschef Richard Källstrand.
 • 2018-12-13
  Vi går över gränsen
  "Vi går över gränsen". Så heter Interreg Öresund-Kattegat-Skagerraks nya koncept för att kommunicera resultat. Tisdagen 11 december lanserades konceptet och den nya webbplatsen overgransen.eu
 • 2018-12-10
  Startup Swedens Meetup – en succé
  I november arrangerades Startup Swedens andra Meetup-event på Norrsken i Stockholm. Arash och Tatjana berättar att intresset var stort med VC’s från Kinnevik, Schibsted Growth och Wellstreet i paneln - investeringsfirmor som investerar i tech startups. Eventet blev snabbt slutsålt.
 • 2018-12-06
  Varför chefsmöten?
  Några gånger per år deltar alla chefer på myndigheten på chefsmöten. Nu senast 6 december. Lyssna på vad några chefer har att berätta om dessa möten.
 • 2018-12-04
  Projektkontoret anordnar nätverksträff
  Projektnätverket drivs av Tillväxtverkets projektkontor och är till för dig som  har en roll inom Tillväxtverkets projektverksamhet: Beställare, projektägare, projektledare, projektmedarbetare med flera. 
 • 2018-12-04
  Premiär för siffror om gröna näringar
  I onsdags presenterade vi rapporten Växtkraft för de gröna näringarna. Företagen villkor och verklighet har funnits sedan 2002, men för de gröna näringarna var det premiär. Mottagandet var varmt.
 • 2018-12-03
  Behöver du hjälp med tekniken i våra mötesrum?
  Är du ny på Tillväxtverket eller känner du dig ringrostig vad gäller tekniken i våra mötesrum?
 • 2018-11-27
  Siffror om operativa företagsledare syns i medierna
  Dagens Nyheter och Dagens Industri rapporterar om Tillväxtverkets och Statistiska centralbyråns (SCB:s) sammanställning av statistik om operativa företagsledare i Sverige.
 • 2018-11-26
  Fler förslag för att stärka utvecklingen på Sveriges landsbygder
  Den 19/11 presenterade Tillväxtverket den andra delrapporten i det samlade landsbygdsuppdraget för Näringsdepartementet.
 • 2018-11-23
  Avdelningen Företags arbete med Uppdragsfamiljer
  Fyra frågor till avdelningschef Tim Brooks om arbetet med uppdragsfamiljer.
 • 2018-11-23
  Rapportsläpp tema Inter­national­isering
  Idag släpptes ännu en rapport i serien Företagens villkor och verklighet, denna gång på temat internationalisering. Rapporten visar att internationaliseringen i små och medelstora företag har ökat 
 • 2018-11-22
  Utbildningar i Office 365
  Introduktionsfilmer, handledarledda klassrumsutbildningar och e-learning i Lexicon 365 finns nu för dig som vill lära dig mer om hur Office 365 fungerar och hur vi på Tillväxtverket arbetar med de olika verktygen.
 • 2018-11-22
  Sugen på lite ny kunskap?
  Fredagen den 23/11 lanseras rapporten företagens export och import och på onsdag 28/11 presenteras undersökningen Växtkraft för de gröna näringarna.
 • 2018-11-21
  verksamt.se på välbesökta mässan Eget företag 2018
  Den 8-10 november deltog verksamt.se på mässan Eget företag på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan arrangeras av Nyföretagarcentrum och syftet är att erbjuda en mötesplats för alla som driver eller vill starta företag. I år var mässans tema Digitalisering, med särskilt fokus på e-handel, samt temat Ny i Sverige. Totalt kom 6 400 besökare till mässan.
 • 2018-11-15
  Rapporter som kartlagt regional tillväxt
  Det regionala tillväxtarbetet är en process av lärande där kunskap och erfarenheter spelar en viktig roll. Under hösten har Tillväxtverket kommit med två rapporter som kartlägger regional tillväxt.
 • 2018-11-15
  Erfarenheter från 21 möten med den regionalt utvecklings­ansvariga aktören
  Det strategiska regionarbetet syftar till att öka regionalt utvecklingsansvarigas förutsättningar och förmåga att stärka och förbättra företagens utveckling. Genom strategiska dialoger stödjer Tillväxverket regionerna att prioritera och göra vägval som ska bidra till ett effektivare regionalt tillväxtarbete. Under 2018 har vi träffat alla län för att göra precis det.
 • 2018-11-12
  Tillväxtverket på Social Innovation Summit
  Tillväxtverket är huvudpartner till Social Innovation Summit i Malmö den 13-14 november och deltar på flera olika sätt. Rebecka Hinn, Corinne Uppman Helminen och Carin Persson berättar om vad som är på gång.
 • 2018-11-12
  Stora Tillväxtdagen i efterhand
  Tre frågor till enhetschef Magnus Schönning (ÖKS) som var med och arrangerade Stora Tillväxtdagen i Malmö med fokus på forskar- och användaranläggningarna Max IV och ESS.
 • 2018-11-09
  Polisen spanar på Tillväxtverkets projektkontor
  Erfarenheter och utvecklingsarbete stod på agendan när Polisen besökte Tillväxtverket och Verksamhetsstöd för att få reda på mer om vårt projektkontor.
 • 2018-11-08
  Nätverksträff för gränsöverskridande samarbetare
  Den 24 oktober arrangerade vi höstens nätverksträff för EUSBSR – dvs EU:s utvecklingsstrategi för Östersjöregionen! Ca 50-talet personer från olika myndigheter och länsstyrelser hade hörsammat inbjudan. Glädjande denna gång var att flera regionalt utvecklingsansvariga deltog och tom en enskild kommun: Umeå!
 • 2018-11-07
  Med örat mot rälsen – Kundresan nationella projektmedel
  I våras hade vi en innovationstävling som alla medarbetare inbjöds att delta i. Ledningsgruppen beslutade att gå vidare med några av idéerna. Gunilla Thorstensson och Carin Carltoft berättar mer om projektet Kundresan nationella projektmedel, som även omfattar ett koncept för pulsmätningar.
 • 2018-11-05
  En ny mötesform- promenad­mötet
  Sedan några veckor tillbaka finns nu promenadmöten att boka i Outlook. En mötesform som till skillnad från våra lokaler, aldrig tar slut.
 • 2018-11-05
  Tänk säkert - webb­seminarium om informations­säkerhet
  Hur skyddar du din viktigaste företagsinformation så att den är tillgänglig när du behöver den?
 • 2018-11-01
  Vi ska stärka vårt mångfalds­arbete än mer
  Nu finns en ny mångfaldsrapport. Fokus ligger på frågan: Vem får pengar från oss? Och svaret är att kvinnor, unga och utlandsfödda är underrepresenterade.
 • 2018-10-31
  Vill du vara med och förbättra hur vi jobbar med regerings­uppdrag?
  Har du erfarenhet av att ha jobbat med regeringsuppdrag, eller processledning i ett annat sammanhang och vill vara med och bidra i en spännande process att forma förslaget som Gd vill ska vara klart till nyår? Då har du flera chanser!
 • 2018-10-30
  Amir Sajadi om socialt entreprenörskap
  Amir Sajadi sitter i Tillväxtverkets styrelse och är entreprenör och grundare av Hjärna Hjärta Cash och Järvaskolan. Här ger han sin syn på vad sektorn socialt företagande behöver för att växa och på hur samhället kan utvecklas med fler sociala företag.
 • 2018-10-29
  Flernivå­samverkan ska stärka och inte störa regionala processer
  Ett effektivt genomförande av den regionala tillväxtpolitiken förutsätter en väl fungerande samverkan av politikområden, mellan resurser och mellan förvaltningsnivåer. Men hur ser egentligen de statliga myndigheternas deltagande ut i det regionala tillväxtarbetet?
 • 2018-10-25
  Hon blir kanslichef på Delegationen för cirkulär ekonomi
  Nätverksbyggare med stort kontaktnät inom globalt utvecklingssamarbete. Det är en kort beskrivning av den blivande kanslichefen för Delegationen för cirkulär ekonomi.
 • 2018-10-23
  Landsbygdsuppdrag i ett intensivt skede
  Under hösten driver Tillväxtverket ett intensivt arbete med att planera genomförandet av insatser för att stärka utvecklingen på Sveriges landsbygder.
 • 2018-10-19
  Gunilla Nordlöf om socialt entreprenörskap
  Tillväxtverket är huvudpartner i Social Innovation Summit i Malmö den 13-14 november. Här berättar generaldirektör Gunilla Nordlöf om varför. 
 • 2018-10-19
  Tusen följer oss på Instagram
  Instagram är vår snabbast växande kanal och vi ser en stor potential inom kanalen. Nu har vi nått över 1000 följare på Instagram!
 • 2018-10-17
  Vet du om att du kan läsa om våra EU-projekts resultat?
  Hur går det för våra EU-finansierade projekt? Under sommaren har en mängd nya artiklar och filmer publicerats om EU-projekten.
 • 2018-10-16
  Omvärldsspaning - Om kommuners företagsklimat och effekter av statligt stöd
  Vecka 40-41. Läs även om OECDs rapport om risken för automatisering på regional nivå, den potentiella effekten av "Svexit", rapporten "Svenskarna och internet" och nya insiker om gig-ekonomin.
 • 2018-10-11
  Bildregn från årets hockeymatch - TVV-Pucken
  I onsdags var det dags för Tillväxtverkets hockeymatch TVV-pucken på Östersund Arena. En jämn tillställning som till slutade med seger för Lag Gul.
 • 2018-10-11
  Per Grankvist om socialt entreprenörskap
  Vår styrelseledamot Per Grankvist deltar i Social Innovation Summit i november, där ska han göra en framtidsspaning om hur arbetet med social innovation ser ut år 2050. Här är en intervju med ledamoten hämtad från konferensens webbplats.
 • 2018-10-10
  Medarbetar­söket har fått ett lyft - nu är det din tur!
  Generaldirektör Gunilla Nordlöf fick under sin samtalsturné före och efter sommaren många inspel från medarbetare. Ett område handlade om behov av förbättringar av funktionen Sök medarbetare på Medarbetarsidorna. Då vi har medarbetare på olika orter och arbetar aktivitetsbaserat på flera av kontoren har denna funktion en viktig roll.
 • 2018-10-08
  Johanna, ny kontakt på webben
  Hej Johanna Bohlin, ny webbkommunikatör på Kommunikationsenheten, berätta lite om din roll på Tillväxtverket.
 • 2018-10-05
  Nils Stenmark är årets effektiviserings­hjälte
  Under årets Samverkansdag  samlades runt 300 personer för att diskutera digitaliseringens möjligheter, samverkan och standardisering för att skapa en effektivare statlig administration. Under dagen delades även pris ut för årets effektiviseringshjälte. Vår kollega på Ekonomienheten, Nils Stenmark, applåderades fram som vinnare.
 • 2018-10-03
  Ledningsgrupp 2 oktober: IT-utveckling och tertial­uppföljning
  Långsiktig IT-utveckling och resultatet av den senaste uppföljningen av vår verksamhet och ekonomi stod på dagordningen den här tisdagen. Ledningsgruppen diskuterade också arbetet med en strategi för hur vi ser till att alltid vara en modern myndighet.
 • 2018-10-02
  Chokladprovningen med KUL var jättetrevlig!
  Den 11 september bilade 8 kollegor till "Tinas Praliner" i Alsen, där Tina gör sina fantastiska praliner.
 • 2018-10-02
  Omvärldsspaning - Om framtidens jobb och OECDs "Education at a glance"
  Vecka 38-39. Läs även om fortsatt positiv utveckling för  Sveriges utrikeshandel, en vägledning till delningsekonomin och "winner-take-all-cities".
 • 2018-10-01
  "Braindrain av landsorten gör storstäderna till vinnare"
  Den lite obehagliga rubriken har en artikel i DN som publicerades söndagen 30 september och som lyfter kompetensflyten från landsbyggden till förmån för storstäderna. Therese Wallqvister är en av dem som intervjuades i artikeln.
 • 2018-09-28
  "Bonde söker nyanländ"
  - DN skriver om projekt med stöd från Enklare väger till jobb och kompetens
 • 2018-09-27
  Startup Sweden rekryterar från Silicon Valley
  Startup Sweden, ett projekt som drivs av oss på Tillväxtverket sedan 2016, lanserar nu initiativet Innovation Bootcamp. Helena Kristersson, tills nyligen VD på Svenska Handelskammaren i Silicon Valley, rekryteras för att ansvara för projektet. Målet är att inspirera och engagera studenter runt om i landet och man gör under hösten besök på sex universitet, från Lund i söder till Umeå i norr.
 • 2018-09-26
  Nyfikenheten är stillad - idélabbet Omtanken är invigt
  Vad är det som händer, där bakom det tunga draperiet, i den innersta delen av plan 4 på Stockholmskontoret? Här har medarbetare vankat runt och undrat i veckor men i tisdags, den 25 september, stillades nyfikenheten då idélabbet Omtanken invigdes. En arbetsyta som har kreativitet och inspiration i fokus.
 • 2018-09-25
  Sociala företag tar vara på kompetens som andra missar
  Igår hade flera lokal-tv stationer inslag om Arbetsintegrerande sociala företag i sina nyhetssändningar. Tillväxtverkets Eva Carlsson intervjuades.
 • 2018-09-21
  AI - Artificiell Intelligens för handläggning av transport­bidrag
  AI är ett digitalt teknikområde där utvecklingen går fort. Och vi på Tillväxtverket utforskar, precis som många andra organisationer, potentialen med AI. Hur kan det användas i vår verksamhet, för till exempel enklare kundkontakter, smartare processer, analyser och prognoser?
 • 2018-09-18
  Premiär för vår arbetsgivarfilm
  Tillväxtverket ska vara en attraktiv arbetsgivare. Det är ett mål inom resultatområdet Modern myndighet. (Det andra målet är att ha enkla och smarta arbetsprocesser). För att bidra till att arbetssökande uppfattar Tillväxtverket som en attraktiv arbetsplats har kommunikationsenheten i samråd med HR-enheten tagit fram en så kallad arbetsgivarfilm.
 • 2018-09-12
  Richard - ny avdelningschef för Verksamhets­stöd
  Richard Källstrand är ny avdelningschef för Verksamhetsstöd.
 • 2018-08-22
  Nämnden för hemslöjdsfrågor – en myndighet i tiden
  I hörnet på plan 4 i Tillväxtverkets lokaler i Stockholm sitter en av Sveriges minsta myndigheter. Vad vet du om dem?

Letar du artiklar som publicerats tidigare?

På sidan Aktuellt arkiv hittar du tidigare publicerade artiklar