Tillväxtverket

Aktuellt

Artiklar som väcker intresse och ger en inblick i allt det vi gör inom vår verksamhet.

 • 2020-10-09
  22 myndigheter för landets landsbygder
  I förra veckan hade Gunilla Nordlöf träff med kollegor från 21 andra myndigheter. Gemensamt ska de alla bidra till nya geografiska glasögon och sätta både regional utveckling och landsbygder mer tydligt på kartan.
 • 2020-10-02
  Premiär för Al Kompis Marknad
  Fredagen den 2 oktober kl 20.00 sänds det första avsnittet av webb-tv-serien Al Kompis Marknad. Gunilla Nordlöf medverkar tillsammans med näringsminister Ibrahim Baylan och Facebooks Sverigechef Sam Rihani. Vi passade på att ställa tre frågor till Gunilla Nordlöf om hennes deltagande.
 • 2020-09-28
  Nu pågår Mitt Europa - digitalt
  I dag startar årets Mitt Europa-kampanj som i år är en digital satsning. Under veckan visar 90 projekt upp hur EU-investeringar gör nytta i deras region, både genom digitala evenemang och filmer.
 • 2020-09-17
  Hur används Regionalfonden för att möta de nya utmaningarna?
  Under våren fick Tillväxtverket i uppdrag av regeringen att se över hur Europeiska regionala utvecklingsfonden kan möta effekterna av covid-19. Hittills har 300 miljoner kronor beviljats till små och medelstora företag. Så här har pengarna fördelats.
 • 2020-09-01
  Sofisam stängs ner
  Webbplatsen Sofisam har varit ett stöd för de som vill starta eller driver arbetsintegrerade sociala företag men också för offentliga aktörer som köper tjänster eller finansierar och bidrar till sociala företag. Nu ska arbetet fortsätta på andra platser än på Sofisam. Vi pratar med Eva Carlsson som i flera år har arbetat med frågan och webbsidan.
 • 2020-07-23
  Mötesetikett digitala möten
  På grund av rådande omständigheter är vi just nu många som deltar i eller håller digitala möten. Digitala lösningar är oumbärliga för att vi ska kunna fortsätta arbeta hemifrån. Så här är några tips på vad du ska tänka på för lyckade digitala möten.
 • 2020-05-15
  Vad händer när vi blir stressade? 
  Lagom stress gör oss lite smartare, för mycket gör oss lite dumma. Varför och vad kan vi dra för lärdomar av detta i arbetslivet?
 • 2020-05-06
  Så ställer du om till digitala möten
  Ställ inte in, ställ om! Utifrån den devisen arrangeras nu även många större externa konferenser och möten digitalt istället för fysiskt. Nu finns en checklista för dig som vill lyckas med ditt digitala möte.
 • 2020-05-05
  Se filmen om arbetet med ERUF:s programteori
  Under hösten arbetade regionerna, Tillväxtverket och ytterligare några myndigheter med att ta fram en programteori för de nya regionalfondsprogrammen. Arbetet dokumenterades och den här filmen beskriver processen och resultatet så lång.
 • 2020-04-20
  Information på tillvaxtverket.se stöttar regionerna 
  Regionerna kämpar med coronavirusets effekter på näringslivet. Den 2 april fick Tillväxtverket i uppdrag av regeringen att bistå med insatser med anledning av coronavirusets effekter på regioner och näringsliv.
 • 2020-04-15
  Partsrådet erbjuder webbinarier kring stress och hemarbete
  Med anledning av covid-19 bjuder Partsrådet in till en extrainsatt webbinarieserie på temat att hantera förändring
 • 2020-04-03
  Tillväxtverket utses till förvaltande myndighet för nytt EU-program 
  Tillväxtverket utses till förvaltande myndighet för den nya Fonden för en rättvis omställning, FRO, som ska genomföras under programperioden 2021-2027.   -Väljer man att se bortom coronakrisen är den nya fonden ett mycket viktigt och bra instrument för att arbeta med klimatomställning, säger enhetschef John Wallon. 
 • 2020-03-26
  Nytt regerings­uppdrag: Hur kan ERUF möta effekterna av covid-19?
  I dag fick Tillväxtverket uppdraget av regeringen att se över hur Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, kan möta effekterna av covid-19.
 • 2020-03-24
  Ny företags­hälsovård från 1 april
  Från 1 april blir Avonova Hälsa AB vår nya företagshälsovård och finns för dig som behöver stöd på olika sätt kopplat till din arbetsmiljö och arbetssituation.
 • 2020-03-24
  Tips för en bra arbetsmiljö vid hemarbete
  De flesta gör nog allt de kan för att ha en bra arbetsmiljö hemma nu när vi arbetar hemifrån på grund av coronaviruset. Men ibland är det bra med tips och påminnelser. Vad är viktigt att tänka på då? Hur håller man kontakten med sina kollegor? Hur håller man isär arbetslivet och det privata? Här tipsar HR om några punkter att ha i åtanke.
 • 2020-03-05
  Viktigt att tänka på innan du bokar Omtanken
  Det är högt tryck på användningen av idélabbet Omtanken. Under våren har vi flera stora uppdrag där tjänstedesign och agilt arbetssätt används. Därför kommer Omtanken att behövas mer än tidigare. För att vi alla ska nyttja möjligheten att använda Omtanken och som information till nyanställda, påminner vi här om vad du ska tänka på innan du bokar lokalen.
 • 2020-02-28
  Så vill EU-kommissionen att Sverige ska använda de nya klimat­investeringarna
  EU-kommissionens årliga rekommendationer för Sveriges ekonomi och politik har kommit. Nytt för i år är kommissionens syn på hur Sverige ska genomföra klimatinvesteringar genom den nya fonden Fonden för rättvis omställning, vilken kan påverka stålindustrins sysselsatta i norra Sverige.
 • 2020-02-18
  Vill du jobba på Tillväxtverkets största event?
  Är du handlingskraftig och vill hugga i på Sweden Demo Day samtidigt som du knyter nya kontakter och får uppleva en kul och annorlunda dag på jobbet?
 • 2020-02-10
  Så når vi fler med inkluderande kommunikation
  I vår guide till inkluderande kommunikation finns handfasta råd om hur du kan tänka för att fler ska känna sig tilltalade.
 • 2020-02-07
  Vill du spetsa text i en språkverkstad?
  Tillväxtverkets satsning på ett tydligare språk går vidare. Den 13 februari startar Kommunikation en digital språkverkstad där du kan få konkret hjälp i ditt skrivande. Kom själv eller ta med dina kollegor i ditt skrivprojekt.
 • 2019-12-03
  Tillväxtverket guidar vid omställningar och varsel
  I dag tisdag 3 december lanserar Tillväxtverket Omställningsguiden på tillvaxtverket.se. Guiden ska ge tjänstepersoner eller politiker i en kommun eller region stöd och idéer om hur de kan hantera en större omställning.
 • 2019-10-09
  Förändringar som Tillväxtverket vill se inför EU:s programperiod 2021-2027
  Tillväxtverket föreslår förändringar med strukturfondernas inriktning, alltså vilka utmaningar som ESI-fonderna ska fokusera på. Här kan du läsa en intervju med Jonas Örtquist, samordnare av EU:s programperiod 2021-2027.
 • 2019-09-18
  Nya kliv mot en dataplattform
  Projektet Dataplattform och Datastrategi är i full gång och tar stora kliv framåt! Syftet är att skapa en plattform och strategi som leder till ett mer datadrivet förhållningssätt på myndigheten. Projektledare är Therese Asplund, Kunskapsutveckling.
 • 2019-02-22
  Årsredovisning 2018 levererad och publicerad
  Nu är årsredovisningen levererad till Regeringskansliet. Du hittar den och ett digitalt urval av vad vi åstadkommit under det gångna året i Axplock för 2018.
 • 2018-08-22
  Nämnden för hemslöjdsfrågor – en myndighet i tiden
  I hörnet på plan 4 i Tillväxtverkets lokaler i Stockholm sitter en av Sveriges minsta myndigheter. Vad vet du om dem?

Letar du artiklar som publicerats tidigare?

På sidan Aktuellt arkiv hittar du tidigare publicerade artiklar