Tillväxtverket

Aktuellt

Artiklar som väcker intresse och ger en inblick i allt det vi gör inom vår verksamhet.

 • 2021-01-25
  Ta del av konferensen Cirkulär ekonomi i Sverige, Norden och EU
  I början av december anordnade Delegationen för cirkulär ekonomi en konferens under rubriken Cirkulär ekonomi i Sverige, Norden och EU – så arbetar vi mot samma mål.
 • 2021-01-14
  Två nya myndigheter inom Rörlighet i staten
  Rörlighet i staten välkomnar två nya medlemmar: Spelinspektionen och Myndigheten för tillgängliga medier. Två myndigheter med medarbetare som nu kan dela kunskap och erfarenhet med andra inom Rörlighet i staten.
 • 2020-12-03
  Gör Regionalfonds­programmet Väst­­sverige vad det ska?
  En halv miljard investerade kronor, 658 nya heltidstjänster och 2 364 berörda företag. Det är några siffror som nämns i rapporten "Från strategi till verkstad - Regionalfonden i Västsverige". - Vi har utmaningar, men det har också hänt mycket runt om i regionen, säger Linnea Hagblom, programansvarig för Regionalfondsprogrammet Västsverige.
 • 2020-11-30
  Nya Fonden för en rättvis omställning
  Tillväxtverket tar just nu fram ett nationellt program för EU:s programperiod 2021-27. Fonden för en rättvis omställning ska fokusera på de industrier och regioner som har störst koldioxidutsläpp.
 • 2020-11-23
  Ny resultatsida ska visualisera nyttan med EU
  Hela tiden genererar Regionalfondens projekt resultat. Fler än vi som förvaltande myndighet hinner med att berätta om. Men många fångar vi upp tack vare de som arbetar med våra åtta Regionalfondsprogram och det Nationella strukturfondsprogrammet. En del gör vi artiklar och filmer om.
 • 2020-11-13
  Vilken miljöpåverkan har åtta regional­fondsprogram?
  Vilken miljöpåverkan kan EU:s regionalfondsprogram i Sverige orsaka 2021-2027? Just nu bjuder Tillväxtverket in till samråd kring miljöbedömningarna för programmen.
 • 2020-10-14
  Så får vi rull på arbetet med service
  Nu finns en formel för framgångsrikt servicearbete. Den ser ut som en cykel! Här berättar Camilla Jägerhem och Erika Holmgren om hur de nu vill sprida kunskap om framgångsfaktorer de samlat ur projekt från Gällivare till Skåne. Premiären blir på Lokalekonomidagarna på torsdag.
 • 2020-10-09
  22 myndigheter för landets landsbygder
  I förra veckan hade Gunilla Nordlöf träff med kollegor från 21 andra myndigheter. Gemensamt ska de alla bidra till nya geografiska glasögon och sätta både regional utveckling och landsbygder mer tydligt på kartan.
 • 2020-10-02
  Premiär för Al Kompis Marknad
  Fredagen den 2 oktober kl 20.00 sänds det första avsnittet av webb-tv-serien Al Kompis Marknad. Gunilla Nordlöf medverkar tillsammans med näringsminister Ibrahim Baylan och Facebooks Sverigechef Sam Rihani. Vi passade på att ställa tre frågor till Gunilla Nordlöf om hennes deltagande.
 • 2020-09-17
  Hur används Regionalfonden för att möta de nya utmaningarna?
  Under våren fick Tillväxtverket i uppdrag av regeringen att se över hur Europeiska regionala utvecklingsfonden kan möta effekterna av covid-19. Hittills har 300 miljoner kronor beviljats till små och medelstora företag. Så här har pengarna fördelats.
 • 2020-09-01
  Sofisam stängs ner
  Webbplatsen Sofisam har varit ett stöd för de som vill starta eller driver arbetsintegrerade sociala företag men också för offentliga aktörer som köper tjänster eller finansierar och bidrar till sociala företag. Nu ska arbetet fortsätta på andra platser än på Sofisam. Vi pratar med Eva Carlsson som i flera år har arbetat med frågan och webbsidan.
 • 2020-05-15
  Vad händer när vi blir stressade? 
  Lagom stress gör oss lite smartare, för mycket gör oss lite dumma. Varför och vad kan vi dra för lärdomar av detta i arbetslivet?
 • 2020-05-06
  Så ställer du om till digitala möten
  Ställ inte in, ställ om! Utifrån den devisen arrangeras nu även många större externa konferenser och möten digitalt istället för fysiskt. Nu finns en checklista för dig som vill lyckas med ditt digitala möte.

Letar du artiklar som publicerats tidigare?

På sidan Aktuellt arkiv hittar du tidigare publicerade artiklar