Tillväxtverket

Aktuellt

Artiklar som väcker intresse och ger en inblick i allt det vi gör inom vår verksamhet.

 • 2020-03-26
  Mötesetikett digitala möten
  På grund av rådande omständigheter är vi just nu många som deltar i eller håller digitala möten. Digitala lösningar är oumbärliga för att vi ska kunna fortsätta arbeta hemifrån. Så här är några tips på vad du ska tänka på för lyckade digitala möten.
 • 2020-03-26
  Nytt regerings­uppdrag: Hur kan ERUF möta effekterna av covid-19?
  I dag fick Tillväxtverket uppdraget av regeringen att se över hur Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, kan möta effekterna av covid-19.
 • 2020-03-24
  Ny företags­hälsovård från 1 april
  Från 1 april blir Avonova Hälsa AB vår nya företagshälsovård och finns för dig som behöver stöd på olika sätt kopplat till din arbetsmiljö och arbetssituation.
 • 2020-03-24
  Tips för en bra arbetsmiljö vid hemarbete
  De flesta gör nog allt de kan för att ha en bra arbetsmiljö hemma nu när vi arbetar hemifrån på grund av coronaviruset. Men ibland är det bra med tips och påminnelser. Vad är viktigt att tänka på då? Hur håller man kontakten med sina kollegor? Hur håller man isär arbetslivet och det privata? Här tipsar HR om några punkter att ha i åtanke.
 • 2020-03-23
  Flexavstämning inställd
  Med anledning av det rådande läget kommer ingen flexavstämning att göras den 31 mars, enligt tidigare utskickad information. Nästa flexavstämningstillfälle blir den 30 september.
 • 2020-03-18
  Yoga vid hemarbete
  Många av oss upplever just nu oro och flertalet arbetar stillasittande hemmavid. Därför är det viktigt att vi tar hand om oss själva! Några sätt att göra det på är genom mindfulness, meditation och yoga.
 • 2020-03-05
  Viktigt att tänka på innan du bokar Omtanken
  Det är högt tryck på användningen av idélabbet Omtanken. Under våren har vi flera stora uppdrag där tjänstedesign och agilt arbetssätt används. Därför kommer Omtanken att behövas mer än tidigare. För att vi alla ska nyttja möjligheten att använda Omtanken och som information till nyanställda, påminner vi här om vad du ska tänka på innan du bokar lokalen.
 • 2020-02-28
  Så vill EU-kommissionen att Sverige ska använda de nya klimat­investeringarna
  EU-kommissionens årliga rekommendationer för Sveriges ekonomi och politik har kommit. Nytt för i år är kommissionens syn på hur Sverige ska genomföra klimatinvesteringar genom den nya fonden Fonden för rättvis omställning, vilken kan påverka stålindustrins sysselsatta i norra Sverige.
 • 2020-02-18
  Vill du jobba på Tillväxtverkets största event?
  Är du handlingskraftig och vill hugga i på Sweden Demo Day samtidigt som du knyter nya kontakter och får uppleva en kul och annorlunda dag på jobbet?
 • 2020-02-10
  Så når vi fler med inkluderande kommunikation
  I vår guide till inkluderande kommunikation finns handfasta råd om hur du kan tänka för att fler ska känna sig tilltalade.
 • 2020-02-07
  Vill du spetsa text i en språkverkstad?
  Tillväxtverkets satsning på ett tydligare språk går vidare. Den 13 februari startar Kommunikation en digital språkverkstad där du kan få konkret hjälp i ditt skrivande. Kom själv eller ta med dina kollegor i ditt skrivprojekt.
 • 2020-01-22
  Vi har en ny konferensbyrå
  Reachem AB är vår nya konferensbyrå. Vid större eller mer komplexa evenemang kan du alltså anlita dem.
 • 2020-01-13
  Påminnelse om vår allergi-policy
  HR har fått kännedom om att våra riktlinjer gällande allergier inte följs. Vi vill snällt påminna om vad det är som gäller.
 • 2019-12-20
  Nytt uppdrag inom livsmedel
  Tillväxtverket får en central roll i genomförandet av livsmedelsstrategin då Regeringen gör en stor satsning för att lyfta näringen. Vårt uppdrag består av att samordna arbetet inom livsmedelssektorn och att arbeta med att förenkla för livsmedelsföretagen och säkerställa att de får tillgång till rätt kompetens.  
 • 2019-12-11
  Årets julkort från Tillväxtverket
  Jul och nyår närmar sig med stormsteg. Vill du skicka ett julkort till dina kontakter?
 • 2019-12-03
  Ta del av John Hasslers presentation om hållbar tillväxt
  Nu kan du ta del av John Hasslers, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, presentation om hållbar tillväxt som hölls inom ramen för Tillväxtakademin.
 • 2019-12-03
  Tillväxtverket guidar vid omställningar och varsel
  I dag tisdag 3 december lanserar Tillväxtverket Omställningsguiden på tillvaxtverket.se. Guiden ska ge tjänstepersoner eller politiker i en kommun eller region stöd och idéer om hur de kan hantera en större omställning.
 • 2019-11-27
  Verksamt.se träffade blivande och etablerade företag på mässan Eget företag
  Den 7-9 november deltog verksamt.se på nordens största mässan för småföretag - Eget företag på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan arrangeras av Nyföretagarcentrum och syftet är att erbjuda en inspirerande mötesplats för alla som driver eller vill starta företag. I år var mässans tema finansiering, e-handel, och ”Ny i Sverige”. Totalt kom 5 800 besökare till mässan.
 • 2019-11-21
  Tillväxtverket nämndes i Korrespondenterna
  I tisdags hade Korrespondenterna på SVT temat illegalt skogsbruk i programmet och man besökte bland annat Indonesien och Moçambique.
 • 2019-11-18
  Vad är en programteori egentligen?
  Kärt barn har många namn och det finns flera åsikter om vad en programteori egentligen är.
 • 2019-11-15
  Du har väl inte missat utbildningen stresshantering & kränkande särbehandling?
  Vi på HR hoppas att du tittat på lektionerna och fått med dig nya kunskaper om hur du minskar ohälsosam stress och uppmärksammar kränkande särbehandling.
 • 2019-11-15
  Aktuellt på verksamt.se
  På vår myndighetsgemensamma webbplats verksamt.se samlar vi information och tjänster som gör det enklare att starta och driva företag. Här får du tips på nytt och aktuellt innehåll på webbplatsen.
 • 2019-11-07
  Verksamt-kollega intervjuas i Byggindustrin
  Anders Nyberg på enheten Digital kommunikation intervjuas i det senaste numret av tidningen Byggindustrin. Han berättar bland annat om verksamt.se och podden Skatteskolan, där han är programledare. Årets säsong av Skatteskolan handlar om olika branscher och Bygg är ämnet i det första poddavsnittet.
 • 2019-11-07
  Departementsträff med innovation och förnyelse i fokus
  6 november samlade Näringsdepartementets alla myndigheter till en myndighetsdag. Under dagen var innovation och förnyelse på tapeten.
 • 2019-10-25
  Metodlådan – läs den nya samlade sidan för våra projektmetoder
  Projektet Processer och utvecklingsinitiativ har nu samlat flera bra och användbara metoder för ditt projektarbete. Du kommer att spara tid och möda genom att utgå från tidigare erfarenheter och projekt. Metoderna är nu strukturerade och sammanfattade på sidan Metodlådan.
 • 2019-10-24
  Landsbygder är i mitten av debatten
  Partiledardebatt med glesbygdstema. Små kommuners ekonomi. Utjämning. De regionala frågorna är i samtalens centrum denna höst. Det sammanfaller lägligt med vår landsbygdskonferens och träff med 30 landsbygdskommuner vi samarbetar särskilt med.
 • 2019-10-17
  ERUF-projekt utvecklar Sveriges spelindustri
  Ett ERUF-finansierat projekt om spelindustrin har möjlighet att samverka med andra länder i Östersjöregionen. Samarbetet möjliggörs genom en Transnationell komponent (TNK). Vilket är ett mindre tilläggsprojekt till ett redan beviljat och pågående ERUF-projekt. Tillväxtverket har beviljat fem transnationella komponenter. Och ett aktivt arbete pågår på myndigheten för att fler projekt ska ta tillvara på denna möjlighet.
 • 2019-10-10
  Så jobbar vi med klimatanpassning!
  Tillväxtverket, arbetar med klimatanpassning i enlighet med en ny förordning. Vi ställde tre frågor till Johanna Giorgi om arbetet!
 • 2019-10-09
  Förändringar som Tillväxtverket vill se inför EU:s programperiod 2021-2027
  Tillväxtverket föreslår förändringar med strukturfondernas inriktning, alltså vilka utmaningar som ESI-fonderna ska fokusera på. Här kan du läsa en intervju med Jonas Örtquist, samordnare av EU:s programperiod 2021-2027.
 • 2019-10-08
  Vilket framtidsfokus har regionerna?
  Vill du veta mer om regionernas framtida utmaningar och prioriteringar och om den framtida sammanhållningspolitiken? Välkommen till vårt interna seminarium onsdag 16 oktober 13.00-14-30. Mötet sänds via Starleaf.
 • 2019-10-08
  Kollega i Civilekonomen
  Civilekonomen skriver om Rörlighet i staten. Aslög Odmark, Tillväxtverket, intervjuas av tidningen.
 • 2019-09-23
  Långsiktiga resultat i det regionala utvecklings­arbetet
  Klimatsynk höll 5 september ett seminarium för projektledare inom ERUF på temat långsiktiga resultat och ägarskap. Nu kan även du se delar av seminariet via länken i artikeln.
 • 2019-09-18
  Nya kliv mot en dataplattform
  Projektet Dataplattform och Datastrategi är i full gång och tar stora kliv framåt! Syftet är att skapa en plattform och strategi som leder till ett mer datadrivet förhållningssätt på myndigheten. Projektledare är Therese Asplund, Kunskapsutveckling.
 • 2019-09-17
  Nytt sätt att lösa problem
  Under de senaste månaderna har flera kontor bjudits  in till att hacka Tillväxtverket. Ett hack, eller hackathon, har blivit en populär metod för att på kort tid knäcka lösningar på problem.
 • 2019-09-05
  Så får du automatiskt mer tid mellan möten
  Går du på många möten? Börjar nästa möte samtidigt som ditt tidigare möte slutar? Du som vill ha möjlighet att avsluta nuvarande möte lite tidigare för att hinna till nästa möte får här ett konkret tips på hur du ska gå till väga.
 • 2019-09-04
  Teambuilding och lärande i Östersund
  De anställda på Östersundkontoret tillbringade en eftermiddag med att lära sig mer om varandra och allas arbetsuppgifter. – Det blev uppskattat, inte bara hos de nyanställda utan även hos de som har varit med länge, säger Gabriella Fredriksson, organisatör för eftermiddagen.
 • 2019-09-02
  Tillväxtverket bjuder in till Eruf:s förbättringsarbete
  Just nu bjuder Tillväxtverket in aktörer som arbetar med regional utveckling till tre workshops under hösten.
 • 2019-08-30
  Senaste nytt om Folkungagatan 44
  Rivningen av Folkungagatan 44 kan börja under november. Det är en av nyheterna från ombyggnaden av vår grannfastighet.
 • 2019-08-27
  Välkommen MSB!
  Vi välkomnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB till myndighetssamarbetet Starta och driva företag. De är klara som en associerad part i samarbetet, som nu består av tolv nationella statliga myndigheter och landets regioner.
 • 2019-08-27
  Medarbetare i tidningen Chef
  Tidningen Chef intervjuar Johanna Giorgi om hur Tillväxtverket arbetar med hållbarhet kring möten och seminarier.
 • 2019-08-23
  Nu inviger vi Utvecklingszonen i Stockholm
  Idag kl 12 inviger vi Utvecklingszonen i Stockholm. Utvecklingszonen är en utsedd plats på kontoret där vi vill att fler, diskuterar och berättar om hur vi vill bidra, eller har bidragit till vår Utvecklingsresa. Konceptet kommer att pågå i en månad och sedan turnera vidare till de andra kontoren. Näst på tur är kontoret i Göteborg.
 • 2019-08-22
  Attraktiv rivstart

 • 2019-08-13
  Använd entrén på Västgötagatan
  Snart stängs passagen som leder mellan Åsögatan 101 och Folkungagatan av. Passagen kommer vara avstängd tills byggprojektet på Folkungagatan 44 är klart 2022.
 • 2019-08-07
  Kontorsyoga: fyra enkla yogaövningar för bättre hälsa
  Du som arbetar vid skrivbord och sitter stilla under längre stunder vet nog hur snabbt spänningar kan byggas upp i kroppen och våra muskler. Genom några enkla yogaövningar kan du få igång blodcirkulationen, släppa spänningar samt behålla fokus och energi under dagen. Dessutom är yoga ett effektivt verktyg för stresshantering och ger er en naturlig paus under dagen.
 • 2019-02-22
  Årsredovisning 2018 levererad och publicerad
  Nu är årsredovisningen levererad till Regeringskansliet. Du hittar den och ett digitalt urval av vad vi åstadkommit under det gångna året i Axplock för 2018.
 • 2018-12-03
  Behöver du hjälp med tekniken i våra mötesrum?
  Är du ny på Tillväxtverket eller känner du dig ringrostig vad gäller tekniken i våra mötesrum?
 • 2018-08-22
  Nämnden för hemslöjdsfrågor – en myndighet i tiden
  I hörnet på plan 4 i Tillväxtverkets lokaler i Stockholm sitter en av Sveriges minsta myndigheter. Vad vet du om dem?

Letar du artiklar som publicerats tidigare?

På sidan Aktuellt arkiv hittar du tidigare publicerade artiklar