Tillväxtverket

Aktuellt

Artiklar som väcker intresse och ger en inblick i allt det vi gör inom vår verksamhet.

 • 2020-07-23
  Mötesetikett digitala möten
  På grund av rådande omständigheter är vi just nu många som deltar i eller håller digitala möten. Digitala lösningar är oumbärliga för att vi ska kunna fortsätta arbeta hemifrån. Så här är några tips på vad du ska tänka på för lyckade digitala möten.
 • 2020-05-15
  Vad händer när vi blir stressade? 
  Lagom stress gör oss lite smartare, för mycket gör oss lite dumma. Varför och vad kan vi dra för lärdomar av detta i arbetslivet?
 • 2020-05-06
  Så ställer du om till digitala möten
  Ställ inte in, ställ om! Utifrån den devisen arrangeras nu även många större externa konferenser och möten digitalt istället för fysiskt. Nu finns en checklista för dig som vill lyckas med ditt digitala möte.
 • 2020-05-05
  Se filmen om arbetet med ERUF:s programteori
  Under hösten arbetade regionerna, Tillväxtverket och ytterligare några myndigheter med att ta fram en programteori för de nya regionalfondsprogrammen. Arbetet dokumenterades och den här filmen beskriver processen och resultatet så lång.
 • 2020-04-20
  Information på tillvaxtverket.se stöttar regionerna 
  Regionerna kämpar med coronavirusets effekter på näringslivet. Den 2 april fick Tillväxtverket i uppdrag av regeringen att bistå med insatser med anledning av coronavirusets effekter på regioner och näringsliv.
 • 2020-04-15
  Partsrådet erbjuder webbinarier kring stress och hemarbete
  Med anledning av covid-19 bjuder Partsrådet in till en extrainsatt webbinarieserie på temat att hantera förändring
 • 2020-04-03
  Tillväxtverket utses till förvaltande myndighet för nytt EU-program 
  Tillväxtverket utses till förvaltande myndighet för den nya Fonden för en rättvis omställning, FRO, som ska genomföras under programperioden 2021-2027.   -Väljer man att se bortom coronakrisen är den nya fonden ett mycket viktigt och bra instrument för att arbeta med klimatomställning, säger enhetschef John Wallon. 
 • 2020-03-26
  Nytt regerings­uppdrag: Hur kan ERUF möta effekterna av covid-19?
  I dag fick Tillväxtverket uppdraget av regeringen att se över hur Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, kan möta effekterna av covid-19.
 • 2020-03-24
  Ny företags­hälsovård från 1 april
  Från 1 april blir Avonova Hälsa AB vår nya företagshälsovård och finns för dig som behöver stöd på olika sätt kopplat till din arbetsmiljö och arbetssituation.
 • 2020-03-24
  Tips för en bra arbetsmiljö vid hemarbete
  De flesta gör nog allt de kan för att ha en bra arbetsmiljö hemma nu när vi arbetar hemifrån på grund av coronaviruset. Men ibland är det bra med tips och påminnelser. Vad är viktigt att tänka på då? Hur håller man kontakten med sina kollegor? Hur håller man isär arbetslivet och det privata? Här tipsar HR om några punkter att ha i åtanke.
 • 2020-03-05
  Viktigt att tänka på innan du bokar Omtanken
  Det är högt tryck på användningen av idélabbet Omtanken. Under våren har vi flera stora uppdrag där tjänstedesign och agilt arbetssätt används. Därför kommer Omtanken att behövas mer än tidigare. För att vi alla ska nyttja möjligheten att använda Omtanken och som information till nyanställda, påminner vi här om vad du ska tänka på innan du bokar lokalen.
 • 2020-02-28
  Så vill EU-kommissionen att Sverige ska använda de nya klimat­investeringarna
  EU-kommissionens årliga rekommendationer för Sveriges ekonomi och politik har kommit. Nytt för i år är kommissionens syn på hur Sverige ska genomföra klimatinvesteringar genom den nya fonden Fonden för rättvis omställning, vilken kan påverka stålindustrins sysselsatta i norra Sverige.
 • 2020-02-18
  Vill du jobba på Tillväxtverkets största event?
  Är du handlingskraftig och vill hugga i på Sweden Demo Day samtidigt som du knyter nya kontakter och får uppleva en kul och annorlunda dag på jobbet?
 • 2020-02-10
  Så når vi fler med inkluderande kommunikation
  I vår guide till inkluderande kommunikation finns handfasta råd om hur du kan tänka för att fler ska känna sig tilltalade.
 • 2020-02-07
  Vill du spetsa text i en språkverkstad?
  Tillväxtverkets satsning på ett tydligare språk går vidare. Den 13 februari startar Kommunikation en digital språkverkstad där du kan få konkret hjälp i ditt skrivande. Kom själv eller ta med dina kollegor i ditt skrivprojekt.
 • 2020-01-22
  Vi har en ny konferensbyrå
  Reachem AB är vår nya konferensbyrå. Vid större eller mer komplexa evenemang kan du alltså anlita dem.
 • 2020-01-13
  Påminnelse om vår allergi-policy
  HR har fått kännedom om att våra riktlinjer gällande allergier inte följs. Vi vill snällt påminna om vad det är som gäller.
 • 2019-12-20
  Nytt uppdrag inom livsmedel
  Tillväxtverket får en central roll i genomförandet av livsmedelsstrategin då Regeringen gör en stor satsning för att lyfta näringen. Vårt uppdrag består av att samordna arbetet inom livsmedelssektorn och att arbeta med att förenkla för livsmedelsföretagen och säkerställa att de får tillgång till rätt kompetens.  
 • 2019-12-11
  Årets julkort från Tillväxtverket
  Jul och nyår närmar sig med stormsteg. Vill du skicka ett julkort till dina kontakter?
 • 2019-12-03
  Ta del av John Hasslers presentation om hållbar tillväxt
  Nu kan du ta del av John Hasslers, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, presentation om hållbar tillväxt som hölls inom ramen för Tillväxtakademin.
 • 2019-12-03
  Tillväxtverket guidar vid omställningar och varsel
  I dag tisdag 3 december lanserar Tillväxtverket Omställningsguiden på tillvaxtverket.se. Guiden ska ge tjänstepersoner eller politiker i en kommun eller region stöd och idéer om hur de kan hantera en större omställning.
 • 2019-11-27
  Verksamt.se träffade blivande och etablerade företag på mässan Eget företag
  Den 7-9 november deltog verksamt.se på nordens största mässan för småföretag - Eget företag på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan arrangeras av Nyföretagarcentrum och syftet är att erbjuda en inspirerande mötesplats för alla som driver eller vill starta företag. I år var mässans tema finansiering, e-handel, och ”Ny i Sverige”. Totalt kom 5 800 besökare till mässan.
 • 2019-11-21
  Tillväxtverket nämndes i Korrespondenterna
  I tisdags hade Korrespondenterna på SVT temat illegalt skogsbruk i programmet och man besökte bland annat Indonesien och Moçambique.
 • 2019-11-18
  Vad är en programteori egentligen?
  Kärt barn har många namn och det finns flera åsikter om vad en programteori egentligen är.
 • 2019-11-15
  Du har väl inte missat utbildningen stresshantering & kränkande särbehandling?
  Vi på HR hoppas att du tittat på lektionerna och fått med dig nya kunskaper om hur du minskar ohälsosam stress och uppmärksammar kränkande särbehandling.
 • 2019-11-15
  Aktuellt på verksamt.se
  På vår myndighetsgemensamma webbplats verksamt.se samlar vi information och tjänster som gör det enklare att starta och driva företag. Här får du tips på nytt och aktuellt innehåll på webbplatsen.
 • 2019-11-07
  Verksamt-kollega intervjuas i Byggindustrin
  Anders Nyberg på enheten Digital kommunikation intervjuas i det senaste numret av tidningen Byggindustrin. Han berättar bland annat om verksamt.se och podden Skatteskolan, där han är programledare. Årets säsong av Skatteskolan handlar om olika branscher och Bygg är ämnet i det första poddavsnittet.
 • 2019-11-07
  Departementsträff med innovation och förnyelse i fokus
  6 november samlade Näringsdepartementets alla myndigheter till en myndighetsdag. Under dagen var innovation och förnyelse på tapeten.
 • 2019-10-09
  Förändringar som Tillväxtverket vill se inför EU:s programperiod 2021-2027
  Tillväxtverket föreslår förändringar med strukturfondernas inriktning, alltså vilka utmaningar som ESI-fonderna ska fokusera på. Här kan du läsa en intervju med Jonas Örtquist, samordnare av EU:s programperiod 2021-2027.
 • 2019-09-18
  Nya kliv mot en dataplattform
  Projektet Dataplattform och Datastrategi är i full gång och tar stora kliv framåt! Syftet är att skapa en plattform och strategi som leder till ett mer datadrivet förhållningssätt på myndigheten. Projektledare är Therese Asplund, Kunskapsutveckling.
 • 2019-02-22
  Årsredovisning 2018 levererad och publicerad
  Nu är årsredovisningen levererad till Regeringskansliet. Du hittar den och ett digitalt urval av vad vi åstadkommit under det gångna året i Axplock för 2018.
 • 2018-12-03
  Behöver du hjälp med tekniken i våra mötesrum?
  Är du ny på Tillväxtverket eller känner du dig ringrostig vad gäller tekniken i våra mötesrum?
 • 2018-08-22
  Nämnden för hemslöjdsfrågor – en myndighet i tiden
  I hörnet på plan 4 i Tillväxtverkets lokaler i Stockholm sitter en av Sveriges minsta myndigheter. Vad vet du om dem?

Letar du artiklar som publicerats tidigare?

På sidan Aktuellt arkiv hittar du tidigare publicerade artiklar