Tillväxtverket

Aktuellt

Artiklar som väcker intresse och ger en inblick i allt det vi gör inom vår verksamhet.

 • 2021-09-21
  Nu startar höstens språkverkstad
  Tillväxtverkets satsning på ett tydligare språk går vidare. Den 8 oktober startar Kommunikation höstens första digitala språkverkstad där du kan få konkret hjälp i ditt skrivande. Kom själv eller bjud in dina kollegor.
 • 2021-09-17
  Cybersäkerhet och attraktiv industri i årets Europa i min region
  En interaktiv plattform för utbildning i cybersäkerhet, ett seminarium om hur du blir en säkrare chef och en film om vapenvåld kopplat till kriminella miljöer. Det är ett axplock av vad årets Europa i min region erbjuder.
 • 2021-07-12
  Mitt Europa blir Europa i min region
  För femte året i rad är det dags för EU-projekt i Sverige att visa upp sin verksamhet genom informationskampanjen Europa i min region. Europa i min region? Vad är det? Kanske du tänker. Men du kan vara lugn. Det är bara gamle, gode Mitt Europa som har bytt skepnad.
 • 2021-03-15
  Check in för EU-byråkrater
  Check in för EU-byråkrater är ett informellt morgonmöte för främst handläggare och projektrådgivare inom EUs regionalfond. Ungefär var tredje vecka träffas alla intresserade i ett 20 minuter långt möte på ett särskilt tema. Vi ställde tre frågor till initiativtagaren Linnea Hagblom.
 • 2021-02-26
  Hur bidrar Regionalfonden Stockholm till Agenda 2030?
  Regionalfondsprogrammens projekt ska jobba med innovativa insatser för att lösa utpekade regionala utmaningar. Men hur mappar insatser och projekt mot FN:s globala mål i Agenda 2030? Det tog programmet Stockholm reda på.
 • 2021-02-24
  Vad hände på Smart industri-dagarna?
  Vi har ställt tre snabba frågor till Gunilla Thorstensson, koordinator för Smart industri.
 • 2021-02-17
  Landsbygdsministern och GD aviserade stöd
  Onsdag den 17 februari höll landsbygdsminister Jennie Nilsson och Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf en digital pressträff om åtgärder för att möta de långsiktiga ekonomiska utmaningarna i spåren av pandemin.
 • 2021-02-15
  Fonden för en rättvis omställning utökar antal industrier i Sverige
  Hur ska metallindustrin i Västerbotten och raffinaderi- och kemiindustrin i Västra Götaland ställa om för att påverka miljön mindre? Nu tar Tillväxtverket fram omställningsplaner för de två industrierna i samarbete med flera aktörer. Fram till 25 februari pågår ett samråd för att identifiera de utmaningar och lösningar som fonden bör inrikta sig på.
 • 2021-01-25
  Ta del av konferensen Cirkulär ekonomi i Sverige, Norden och EU
  I början av december anordnade Delegationen för cirkulär ekonomi en konferens under rubriken Cirkulär ekonomi i Sverige, Norden och EU – så arbetar vi mot samma mål.
 • 2021-01-14
  Två nya myndigheter inom Rörlighet i staten
  Rörlighet i staten välkomnar två nya medlemmar: Spelinspektionen och Myndigheten för tillgängliga medier. Två myndigheter med medarbetare som nu kan dela kunskap och erfarenhet med andra inom Rörlighet i staten.
 • 2020-12-03
  Gör Regionalfonds­programmet Väst­­sverige vad det ska?
  En halv miljard investerade kronor, 658 nya heltidstjänster och 2 364 berörda företag. Det är några siffror som nämns i rapporten "Från strategi till verkstad - Regionalfonden i Västsverige". - Vi har utmaningar, men det har också hänt mycket runt om i regionen, säger Linnea Hagblom, programansvarig för Regionalfondsprogrammet Västsverige.
 • 2020-10-14
  Så får vi rull på arbetet med service
  Nu finns en formel för framgångsrikt servicearbete. Den ser ut som en cykel! Här berättar Camilla Jägerhem och Erika Holmgren om hur de nu vill sprida kunskap om framgångsfaktorer de samlat ur projekt från Gällivare till Skåne. Premiären blir på Lokalekonomidagarna på torsdag.
 • 2020-10-02
  Premiär för Al Kompis Marknad
  Fredagen den 2 oktober kl 20.00 sänds det första avsnittet av webb-tv-serien Al Kompis Marknad. Gunilla Nordlöf medverkar tillsammans med näringsminister Ibrahim Baylan och Facebooks Sverigechef Sam Rihani. Vi passade på att ställa tre frågor till Gunilla Nordlöf om hennes deltagande.

Letar du artiklar som publicerats tidigare?

På sidan Aktuellt arkiv hittar du tidigare publicerade artiklar