Tillväxtverket

Aktuellt

Artiklar som väcker intresse och ger en inblick i allt det vi gör inom vår verksamhet.

 • 2020-03-05
  Viktigt att tänka på innan du bokar Omtanken
  Det är högt tryck på användningen av idélabbet Omtanken. Under våren har vi flera stora uppdrag där tjänstedesign och agilt arbetssätt används. Därför kommer Omtanken att behövas mer än tidigare. För att vi alla ska nyttja möjligheten att använda Omtanken och som information till nyanställda, påminner vi här om vad du ska tänka på innan du bokar lokalen.
 • 2020-03-04
  Landsbygd eller landsbygder – spelar det någon roll?
  I snart ett år har Tillväxtverket haft landsbygder på agendan. Att vi pratar om just landsbygder och inte landsbygd, är ingen slump. Alla platser är unika och har olika styrkor. Det är förstås något vi vill ta vara på.
 • 2020-02-28
  Så vill EU-kommissionen att Sverige ska använda de nya klimat­investeringarna
  EU-kommissionens årliga rekommendationer för Sveriges ekonomi och politik har kommit. Nytt för i år är kommissionens syn på hur Sverige ska genomföra klimatinvesteringar genom den nya fonden Fonden för rättvis omställning, vilken kan påverka stålindustrins sysselsatta i norra Sverige.
 • 2020-02-18
  Vill du jobba på Tillväxtverkets största event?
  Är du handlingskraftig och vill hugga i på Sweden Demo Day samtidigt som du knyter nya kontakter och får uppleva en kul och annorlunda dag på jobbet?
 • 2020-02-18
  Så hjälper vi svenska miljöteknik­företag
  Även om klimat- och miljöutmaningen kan ses som vår tids största hot, så är det också en möjlighet för svenska miljöteknikföretag. Regeringen vill att fler svenska företag ska börja eller öka sin export av miljöteknik och Tillväxtverket deltar sedan 2018 i regeringsuppdraget Smart City Sweden  med målsättningen att främja exporten av svenska lösningar för smarta och hållbara städer och på detta sätt bidra till regeringens exportstrategi. Sju myndigheter och Business Sweden står bakom plattformen, som drivs av Energimyndigheten. Sex regionala noder, från norr till söder svarar för den geografiska spridningen.
 • 2020-02-10
  Så når vi fler med inkluderande kommunikation
  I vår guide till inkluderande kommunikation finns handfasta råd om hur du kan tänka för att fler ska känna sig tilltalade.
 • 2020-02-07
  Vill du spetsa text i en språkverkstad?
  Tillväxtverkets satsning på ett tydligare språk går vidare. Den 13 februari startar Kommunikation en digital språkverkstad där du kan få konkret hjälp i ditt skrivande. Kom själv eller ta med dina kollegor i ditt skrivprojekt.
 • 2020-02-06
  Nu synliggör vi myndighetens arbete ännu mer
  I entrén på Stockholmskontoret finns nu en digital skärm som visar vårt sociala medier-flöde i realtid.
 • 2020-02-03
  Vad betyder plats för framtidens industri?
  Idag publicerar vi rapporten Platsens betydelse för industrin – framtida vägval för kommuner och regioner . Daniel Fahlander och Olof Billebo på Regioner är två av många som arbetat med den.
 • 2020-01-30
  Utmärkelse till tillvaxtverket.se
  Vid Web service awards årliga pristutdelning fick tillvaxtverket.se pris som ”Bästa förbättrare inom samhällskommunikation”. Vi var också nominerade till bästa webbplats inom kategorin samhällskommunikation.
 • 2020-01-30
  Vi satsar på robotiserad granskning
  Vi är i ett tidigt skede med att robotisera delar av vårt granskningsarbete. Tisdagen 21 januari höll Granskningsenheten ett första möte för att komma i gång med satsningen. – Vi tror att robotiseringen kan göra oss mer effektiva och rättssäkra, säger Tommy Anjevall.
 • 2020-01-27
  Film: Så arbetar vi med digital utveckling på Tillväxtverket
  Missade du Tillväxtakademin den 24 januari om digital utveckling på Tillväxtverket? Nu kan du istället se den inspelade föreläsningen i efterhand.
 • 2020-01-23
  Besök Nyps­centralens nya webbplats
  Nu är nya Nypscentralen lanserad. Där kan du ta del av nyheter, nyhetsbrev och utbildningsmaterial.
 • 2020-01-22
  Vi har en ny konferensbyrå
  Reachem AB är vår nya konferensbyrå. Vid större eller mer komplexa evenemang kan du alltså anlita dem.
 • 2020-01-17
  Tillvaxtverket.se är nominerad i årets Web Service Award
  Tillväxtverkets webbplats är nominerad i kategorin Samhällskommunikation. Web Service Award är en årlig utmärkelse till bästa webbplatserna i Sverige.
 • 2020-01-13
  Påminnelse om vår allergi-policy
  HR har fått kännedom om att våra riktlinjer gällande allergier inte följs. Vi vill snällt påminna om vad det är som gäller.
 • 2019-12-20
  Nytt uppdrag inom livsmedel
  Tillväxtverket får en central roll i genomförandet av livsmedelsstrategin då Regeringen gör en stor satsning för att lyfta näringen. Vårt uppdrag består av att samordna arbetet inom livsmedelssektorn och att arbeta med att förenkla för livsmedelsföretagen och säkerställa att de får tillgång till rätt kompetens.  
 • 2019-12-18
  Tankesmedja som vänder och vrider på hållbar tillväxt
  Hållbar utveckling i det regionala tillväxtarbetet. Hur når vi det på smartast sätt? Det ville Tillväxtverkets tankesmedja gräva djupare i och satsar flera dagar på en diskussion som kan ta oss längre.
 • 2019-12-17
  Film: Klarspråk - hur gör man?
  Missade du Tillväxtakademin om Klarspråk i december? Nu kan du se den inspelade föreläsningen.
 • 2019-12-11
  Årets julkort från Tillväxtverket
  Jul och nyår närmar sig med stormsteg. Vill du skicka ett julkort till dina kontakter?
 • 2019-12-05
  Ekonomi först ut i prototyp till dataplattform
  Arbetet med att ta fram en plattform för att möjliggöra att arbeta med data som en strategisk resurs rullar på. En första prototyp (PoC, proof of concept) för att se hur vi kan arbeta mer datadrivet med ekonomiuppföljning är genomförd - Therese Asplund, projektledare och Homan Sadat, ekonomichef berättar mer.
 • 2019-12-03
  Ta del av John Hasslers presentation om hållbar tillväxt
  Nu kan du ta del av John Hasslers, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, presentation om hållbar tillväxt som hölls inom ramen för Tillväxtakademin.
 • 2019-12-03
  Tillväxtverket guidar vid omställningar och varsel
  I dag tisdag 3 december lanserar Tillväxtverket Omställningsguiden på tillvaxtverket.se. Guiden ska ge tjänstepersoner eller politiker i en kommun eller region stöd och idéer om hur de kan hantera en större omställning.
 • 2019-11-29
  Vi är Tillväxtverket - Malin Ylinenpää
  Vi fortsätter med intervjuserien där medarbetare får presentera sig själva och berätta om ett pågående projekt. Syftet är att lära känna varandra bättre och att få inblick i kollegornas vardag.
 • 2019-11-27
  Verksamt.se träffade blivande och etablerade företag på mässan Eget företag
  Den 7-9 november deltog verksamt.se på nordens största mässan för småföretag - Eget företag på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan arrangeras av Nyföretagarcentrum och syftet är att erbjuda en inspirerande mötesplats för alla som driver eller vill starta företag. I år var mässans tema finansiering, e-handel, och ”Ny i Sverige”. Totalt kom 5 800 besökare till mässan.
 • 2019-11-26
  Dialog i fokus när regioner och myndigheter möts
  På tisdag den 3 december ordnar Tillväxtverket konferensen Hållbar regional utveckling som äger rum i Stockholm. Det blir ett aktivt möte mellan regioner och myndigheter med framtiden som fokus. Jonas Örtquist, som jobbar med planeringen tillsammans med Johanna Mikaelsson i Göteborg och Josefine Majewski i Malmö svarar på tre frågor.
 • 2019-11-21
  Tillväxtverket nämndes i Korrespondenterna
  I tisdags hade Korrespondenterna på SVT temat illegalt skogsbruk i programmet och man besökte bland annat Indonesien och Moçambique.
 • 2019-11-19
  Nu storsatsar vi på tydligare språk
  Nu gör Tillväxtverket en satsning på klarspråk. Vi ska slipa oss i att skriva rakare och enklare texter. Det tjänar både läsarna och vi på. Och på sikt sparar vi mängder av tid.
 • 2019-11-18
  Vad är en programteori egentligen?
  Kärt barn har många namn och det finns flera åsikter om vad en programteori egentligen är.
 • 2019-11-15
  Du har väl inte missat utbildningen stresshantering & kränkande särbehandling?
  Vi på HR hoppas att du tittat på lektionerna och fått med dig nya kunskaper om hur du minskar ohälsosam stress och uppmärksammar kränkande särbehandling.
 • 2019-11-15
  Aktuellt på verksamt.se
  På vår myndighetsgemensamma webbplats verksamt.se samlar vi information och tjänster som gör det enklare att starta och driva företag. Här får du tips på nytt och aktuellt innehåll på webbplatsen.
 • 2019-11-13
  Tillförordnad enhetschef för Digital kommunikation
  Enheten som bland annat ansvarar för verksamt.se får en ny chef. Nuvarande enhetschef Gunilla Svensson lämnar Tillväxtverket den 19 november för ett jobb som enhetschef på Allmänna arvsfondsdelegationen.
 • 2019-11-13
  Bilder och film från årets TVV-puck
  Lagen Flykt och Langhammer spelade fram ett rättvist resultat när TVV-pucken 2019 avgjordes 6 november. Båda lagen bjöd på en god stämning och glada miner under matchens gång.
 • 2019-11-07
  Verksamt-kollega intervjuas i Byggindustrin
  Anders Nyberg på enheten Digital kommunikation intervjuas i det senaste numret av tidningen Byggindustrin. Han berättar bland annat om verksamt.se och podden Skatteskolan, där han är programledare. Årets säsong av Skatteskolan handlar om olika branscher och Bygg är ämnet i det första poddavsnittet.
 • 2019-11-07
  Departementsträff med innovation och förnyelse i fokus
  6 november samlade Näringsdepartementets alla myndigheter till en myndighetsdag. Under dagen var innovation och förnyelse på tapeten.
 • 2019-11-06
  Hur jobbar du för att sänka resandet i dina projekt?
  Vi jobbar med att sänka myndighetens egna koldioxidutsläpp. Ledningen har satt det ambitiösa målet att få ner dem med 70 procent under perioden 2010 - 2030. Hur går det? Vi frågade Tillväxtverkets handläggare Linda Backman.
 • 2019-10-25
  Metodlådan – läs den nya samlade sidan för våra projektmetoder
  Projektet Processer och utvecklingsinitiativ har nu samlat flera bra och användbara metoder för ditt projektarbete. Du kommer att spara tid och möda genom att utgå från tidigare erfarenheter och projekt. Metoderna är nu strukturerade och sammanfattade på sidan Metodlådan.
 • 2019-10-24
  Landsbygder är i mitten av debatten
  Partiledardebatt med glesbygdstema. Små kommuners ekonomi. Utjämning. De regionala frågorna är i samtalens centrum denna höst. Det sammanfaller lägligt med vår landsbygdskonferens och träff med 30 landsbygdskommuner vi samarbetar särskilt med.
 • 2019-10-24
  Programansvarig för Skåne-Blekinge intervjuas i tågtidning
  Lorraine Jonis, programansvarig för ERUF Skåne-Blekinge, berättar om företagsamheten i Skåne och Blekinge i en längre intervju i tidningen Lingonet.
 • 2019-10-17
  ERUF-projekt utvecklar Sveriges spelindustri
  Ett ERUF-finansierat projekt om spelindustrin har möjlighet att samverka med andra länder i Östersjöregionen. Samarbetet möjliggörs genom en Transnationell komponent (TNK). Vilket är ett mindre tilläggsprojekt till ett redan beviljat och pågående ERUF-projekt. Tillväxtverket har beviljat fem transnationella komponenter. Och ett aktivt arbete pågår på myndigheten för att fler projekt ska ta tillvara på denna möjlighet.
 • 2019-10-15
  Vill du arbeta med års­redovisningen?
  Nu börjar arbetet med årsredovisningen 2019. Projektledare är Emelie Johansson, enheten Uppföljning och utvärdering.
 • 2019-10-10
  Så jobbar vi med klimatanpassning!
  Tillväxtverket, arbetar med klimatanpassning i enlighet med en ny förordning. Vi ställde tre frågor till Johanna Giorgi om arbetet!
 • 2019-10-09
  Förändringar som Tillväxtverket vill se inför EU:s programperiod 2021-2027
  Tillväxtverket föreslår förändringar med strukturfondernas inriktning, alltså vilka utmaningar som ESI-fonderna ska fokusera på. Här kan du läsa en intervju med Jonas Örtquist, samordnare av EU:s programperiod 2021-2027.
 • 2019-10-08
  Vilket framtidsfokus har regionerna?
  Vill du veta mer om regionernas framtida utmaningar och prioriteringar och om den framtida sammanhållningspolitiken? Välkommen till vårt interna seminarium onsdag 16 oktober 13.00-14-30. Mötet sänds via Starleaf.
 • 2019-10-08
  Kollega i Civilekonomen
  Civilekonomen skriver om Rörlighet i staten. Aslög Odmark, Tillväxtverket, intervjuas av tidningen.
 • 2019-10-04
  Möt Martin Olauzon - Intervju om ny enhet med fokus på landsbygd och lokal nivå
  Den nya enheten för landsbygder och lokal kapacitet på avdelning Regioner är nu klar. Martin Olauzon blir tillförordnad chef med uppdrag att bygga upp enheten som är igång sedan första oktober.
 • 2019-09-23
  Långsiktiga resultat i det regionala utvecklings­arbetet
  Klimatsynk höll 5 september ett seminarium för projektledare inom ERUF på temat långsiktiga resultat och ägarskap. Nu kan även du se delar av seminariet via länken i artikeln.
 • 2019-09-18
  Nya kliv mot en dataplattform
  Projektet Dataplattform och Datastrategi är i full gång och tar stora kliv framåt! Syftet är att skapa en plattform och strategi som leder till ett mer datadrivet förhållningssätt på myndigheten. Projektledare är Therese Asplund, Kunskapsutveckling.
 • 2019-09-17
  Nytt sätt att lösa problem
  Under de senaste månaderna har flera kontor bjudits  in till att hacka Tillväxtverket. Ett hack, eller hackathon, har blivit en populär metod för att på kort tid knäcka lösningar på problem.
 • 2019-09-17
  Laura – ny chef på Affärsutveckling
  Laura Brandell Tham är sedan 1 september enhetschef på Affärsutveckling. Tidigare har hon varit sakkunnig på Finansdepartementet och budgetchef för Moderaterna.
 • 2019-09-05
  Så får du automatiskt mer tid mellan möten
  Går du på många möten? Börjar nästa möte samtidigt som ditt tidigare möte slutar? Du som vill ha möjlighet att avsluta nuvarande möte lite tidigare för att hinna till nästa möte får här ett konkret tips på hur du ska gå till väga.
 • 2019-09-04
  Teambuilding och lärande i Östersund
  De anställda på Östersundkontoret tillbringade en eftermiddag med att lära sig mer om varandra och allas arbetsuppgifter. – Det blev uppskattat, inte bara hos de nyanställda utan även hos de som har varit med länge, säger Gabriella Fredriksson, organisatör för eftermiddagen.
 • 2019-09-02
  Tillväxtverket bjuder in till Eruf:s förbättringsarbete
  Just nu bjuder Tillväxtverket in aktörer som arbetar med regional utveckling till tre workshops under hösten.
 • 2019-08-30
  Senaste nytt om Folkungagatan 44
  Rivningen av Folkungagatan 44 kan börja under november. Det är en av nyheterna från ombyggnaden av vår grannfastighet.
 • 2019-08-27
  Välkommen MSB!
  Vi välkomnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB till myndighetssamarbetet Starta och driva företag. De är klara som en associerad part i samarbetet, som nu består av tolv nationella statliga myndigheter och landets regioner.
 • 2019-08-27
  Medarbetare i tidningen Chef
  Tidningen Chef intervjuar Johanna Giorgi om hur Tillväxtverket arbetar med hållbarhet kring möten och seminarier.
 • 2019-08-23
  Nu inviger vi Utvecklingszonen i Stockholm
  Idag kl 12 inviger vi Utvecklingszonen i Stockholm. Utvecklingszonen är en utsedd plats på kontoret där vi vill att fler, diskuterar och berättar om hur vi vill bidra, eller har bidragit till vår Utvecklingsresa. Konceptet kommer att pågå i en månad och sedan turnera vidare till de andra kontoren. Näst på tur är kontoret i Göteborg.
 • 2019-08-22
  Attraktiv rivstart

 • 2019-08-13
  Använd entrén på Västgötagatan
  Snart stängs passagen som leder mellan Åsögatan 101 och Folkungagatan av. Passagen kommer vara avstängd tills byggprojektet på Folkungagatan 44 är klart 2022.
 • 2019-08-07
  Kontorsyoga: fyra enkla yogaövningar för bättre hälsa
  Du som arbetar vid skrivbord och sitter stilla under längre stunder vet nog hur snabbt spänningar kan byggas upp i kroppen och våra muskler. Genom några enkla yogaövningar kan du få igång blodcirkulationen, släppa spänningar samt behålla fokus och energi under dagen. Dessutom är yoga ett effektivt verktyg för stresshantering och ger er en naturlig paus under dagen.
 • 2019-07-02
  Förenklade ERUF-alternativ
  Nu finns uppdaterad information för sökande och stödmottagare i Handbok för EU-projekt. De viktigaste förändringarna handlar om hur kostnader ska redovisas och gäller utlysningar publicerade efter den 1 augusti.
 • 2019-06-28
  Nytt avtal låser upp nyhetsartiklar
  Vår mediebevakare Retriever har tecknat avtal med Bonnier News som innebär att betalväggarna till artiklar i exempelvis Dagens Nyheter, Dagens Industri och Sydsvenskan nu öppnas.
 • 2019-06-28
  Tack för din tid hos oss Johan
  Efter tolv år ska Johan Lager lämna oss. Vi önskar honom ett stort lycka till med hans nya jobb. Läs gärna artikeln och se om du lär dig något du inte visste om Johan efter hans tid hos oss.
 • 2019-06-27
  Vi delar kunskap och nätverkar i Almedalen
  En mindre grupp medarbetare från Tillväxtverket är på plats under Almedalsveckan för att delta i andras seminarier och omvärldsbevaka. Generaldirektör Gunilla Nordlöf är oftast den som medverkar i seminarierna.
 • 2019-06-25
  Så är det att vara utlånad i staten
  Läs om hur kollegor och andra statliga medarbetare har upplevt att vara utlånad till en annan myndighet.
 • 2019-06-24
  Vi förbättrar nästa programperiod
  Förberedelserna inför programperioden 2021-2027 har gått in i nästa fas. Tillväxtverket har den senaste veckan gjort flera inspel till både regeringskansliet och andra myndigheter gällande den strategiska inriktningen för strukturfonderna nästa programperiod.
 • 2019-06-20
  Medarbetare i magasinet Dialog
  Johanna Giorgi intervjudes av Dialog. I artikeln berättar hon om BRP+, det nya måttet på välfärd.
 • 2019-06-20
  ERUF-projekt vann pris
  Stockholmsbaserade regionalfondsprojektet ÖDIS har vunnit priset Guldlänken 2019. Tidigare vinnare är bland annat Götebors Stad och Trelleborgs kommunl.
 • 2019-06-17
  EU-nätverk möts i Sverige
  Under juni månad kommer generaldirektörer från samtliga EU-länder att träffas i Sverige. Syftet är att diskutera hur man kan använda EU:s och nationell policy för att underlätta för små och medelstora företag att växa.
 • 2019-06-14
  Tankesmedja för bättre tillväxtpolitik
  Tankesmedjan samlades för givande dagar med diskussioner och utveckling. I fokus var dagens regionala tillväxtpolitik och hur den kan se ut i framtiden.
 • 2019-06-12
  Tre snabba frågor …
  …till Nader Svärd, IT-chef och en av initiativtagarna till AI-nätverket för myndigheter, om det avslutande mötet som äger rum onsdag den 12 juni och det fortsatta arbetet med nätverket.
 • 2019-06-11
  Tillväxtverkare i Östersund spurtade över mållinjen
  Dunjackor, motion och trevligt umgänge var ingredienser när hela tre lag från Tillväxtverket deltog i årets Vårrus i Östersund. Och en sak konstaterades efter årets lopp; - Det viktigaste är att spurta över mållinjen.
 • 2019-06-10
  Robot på praktik
  En robot-medarbetare hjälper till att förenkla vardagen för våra kollegor i Arjeplog. Roboten sköter några av de moment handläggaren vanligtvis utför innan ett beslut kan tas i transportbidragsärenden.
 • 2019-06-04
  ERUF-projekt får mer tid och pengar
  I slutet av april beslutade Tillväxtverket att förlänga datumet för hur länge projekt, som är finansierade av Europeiska regionala utvecklingsfonden, kan pågå under nuvarande programperiod (2014-2020). Motivet till beslutet är att fler projekt ska kunna beviljas stöd för projektperioder på upp till tre år.
 • 2019-05-28
  EU-finansierade projekt granskas
  Varje år genomför Ekonomistyrningsverket en granskning av ett antal projekt som delfinansierats med medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Nu är årets projekt utvalda.
 • 2019-05-20
  Ökad kunskap om effektiva team
  På förra veckans chefsmöte genomfördes en workshop om effektiva team med inspiration från Livsmedelsverket. Nu genomför även Tillväxtverket en satsning för att öka kunskapen om effektiva team.
 • 2019-05-10
  Malmö-kontorets invigning
  Nu är det nya Malmö-kontoret invigt. Bandet klipptes på Europadagen den 9 maj, inför ett 90-tal medarbetare och regionala samarbetspartners. På programmet stod rundvandring, mingel och tårta.
 • 2019-05-09
  Missade du föreläsningen om stress?
  Lugn, ingen stress, nu kan du se filmen i efterhand. Det var en viktig och rolig föreläsning vi fick vara med om när Nils Edelstam, utbildare och legitimerad läkare, på ett inspirerande sätt gav konkreta tips till ökad hälsa.
 • 2019-05-08
  Ny ordförande i Regelrådet
  Elisabeth Thand Ringqvist är ny ordförande i Regelrådet.  Hon har bland annat en bakgrund som vd på Företagarna och konsult på McKinsey.
 • 2019-05-06
  Medarbetare på­ Ekonomienheten uppmärksammas i Civilekonomen
  Civilekonomen intervjuar Nils Stenmark i artikeln "Ekonomen som valt Staten – och får ihop livspusslet".
 • 2019-05-06
  Vårt miljöarbete utvärderat av Naturvårdsverket
  Tillväxtverket ingår bland de 187 myndigheter som enligt instruktion årligen rapporterar sitt miljöarbete. En sammanställning gjord av Naturvårdsverket visar att myndigheternas utsläpp, från resor liksom totala energianvändning, ökar samtidigt som andelen miljökrav i upphandling minskar. För att minska de reserelaterade utsläppen föreslår Naturvårdsverket att regeringen sätter upp utsläppsmål och arbetar med klimatkompensation.
 • 2019-04-29
  Gabriella – ny internkommunikatör
  Hej Gabriella Flodén, ny internkommunikatör på Kommunikationsenheten, berätta lite om din roll på Tillväxtverket.
 • 2019-04-29
  Leda utan att vara chef
  Den 16 september startar återigen utbildningsprogrammet ”Leda utan att vara chef” inom ramen för sarmarbetet Rörlighet i staten. Målgruppen är medarbetare som leder andra utan att ha formellt chefsansvar och är i behov av att bli tydligare och utvecklas i sin ledarroll.
 • 2019-04-25
  Inflyttning i nya Malmö-kontoret är nu klar
  Den 23 april flyttade medarbetarna från Tillväxtverket och ESF-rådet in i de nya kontorslokalerna på Östra Promenaden 3, alldeles intill Rörsjökanalen, i östra delen av Malmö centrum.
 • 2019-04-25
  Spaniens största morgontidning­ El­ País besökte Eruf-projekt i Karlstad
  Reportaget, som består av både en artikel och film, ingår i en serie som heter EU4you och regionalfondsprojektet de har besökt är Paper Province, ett företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi.
 • 2019-04-24
  Sveriges Radio om effekter av EU-medel
  Inslag i Sveriges Radio ifrågasätter om EU:s regionala utvecklingsfond gör den stora nytta i regionerna som det är tänkt.
 • 2019-04-23
  Nu finns en plan för våra analyser
  Nu har vi för första gången en samlad analysplan. Den finns på webben och visar vad vi ska leverera under året. Kristian Viidas berättar vilken funktion den fyller och hur den kan utvecklas framöver.
 • 2019-04-17
  Mer EU-medel efter justerad valutakurs
  Tillväxtverket får ökade medel för regionalfondsprogrammen utifrån förslag i vårändringsbudgeten om justerad valutakurs. Vi tar nu fram handlingsplan för genomförande.
 • 2019-04-16
  Investeringsstöd till liftbyggen i medier
  Under de senaste dagarna har Svenska Dagbladet och andra medier rapporterat om att det börsnoterade bolaget Skistar genom delägande i mindre bolag har fått regionala investeringsstöd av Tillväxtverket för liftbyggen under 2009‑2015.
 • 2019-04-12
  Digital klimatsmart lunch som dagens
  Förra veckan skrev jag ett inlägg på Yammer om utmaningsveckan klimatsmartare mat, Eat smart challenge. Initiativet samlar människor i 75 länder att tänja sina matgränser. Tre kollegor hängde på och utmaningsdag 5 - Eat together - träffas vi på en digital lunch.
 • 2019-04-11
  Tre frågor om landsbygds­uppdragen
  Landsbygdsfrågorna har bubblat på myndigheten sedan förra sommaren, men först i och med ändringsbudgeten den 10 april, som senare ska antas i riksdagen, befinner sig uppdragen i skarpt läge. Klas Fritzon, koordinator för landsbygdsuppdragen, svarar på tre frågor om statusen just nu.
 • 2019-04-09
  Nätverksluncher i Stockholm
  På onsdag 10 april börjar vi med gemensamma luncher på stan, detta gäller varje onsdag, för de som vill. Samling 11.30 i receptionen.
 • 2019-04-08
  Föreläsning – Att orka i morgon
  Att känna stress kan var bra, till och med nödvändigt ibland, men vi behöver se till att det inte sker av fel orsaker och under för lång tid. Tillsammans ska vi lära oss att hantera stressiga situationer.
 • 2019-03-28
  Det här är Tillväxtverket
  Behöver du snabbt få koll på vad vi arbetar för, hur vi arbetar och hur vi kan berätta om oss – ta del av Det här är Tillväxtverket .
 • 2019-02-22
  Årsredovisning 2018 levererad och publicerad
  Nu är årsredovisningen levererad till Regeringskansliet. Du hittar den och ett digitalt urval av vad vi åstadkommit under det gångna året i Axplock för 2018.
 • 2018-12-03
  Behöver du hjälp med tekniken i våra mötesrum?
  Är du ny på Tillväxtverket eller känner du dig ringrostig vad gäller tekniken i våra mötesrum?
 • 2018-08-22
  Nämnden för hemslöjdsfrågor – en myndighet i tiden
  I hörnet på plan 4 i Tillväxtverkets lokaler i Stockholm sitter en av Sveriges minsta myndigheter. Vad vet du om dem?

Letar du artiklar som publicerats tidigare?

På sidan Aktuellt arkiv hittar du tidigare publicerade artiklar