Tillväxtverket

Stora Turismpriset 2013

Stiftelsen Läckö Slott utanför Lidköping är ett inspirerande föredöme och tilldelas Stora Turismpriset 2013. Priset på 100 000 kronor delades ut den 17 oktober i Stockholm.

Vinnarna av Stora turismpriset 2013 tillsammans med Annie Lööf.

Från Vänster: Cecilia Schelin Seidegård och Annie Lööf tillsammans med årets pristagare Magnus Lönnroth,VD Stiftelsen Läckö Slott. Fotograf: Ulf Berglund

Stiftelsens motivering lyder:

”Årets vinnare är ett inspirerande föredöme som genom långsiktigt och medvetet arbete visat på möjligheterna att kombinera kultur, natur och måltider med hög kvalitet. Utifrån ett brett samarbete med näringsliv och andra aktörer och med starkt fokus på hållbarhet och besökarens helhetsupplevelse, har Stiftelsen Läckö Slott skapat ett starkt besöksmål av både nationell och internationell rang”.

Läs mer om vinnaren på lackoslott.se

Kandidaterna till Stora Turismpriset 2013

Turistorganisationer i samtliga län erbjöds att nominera kandidater till Stora Turismpriset 2013. Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tog emot följande nomineringar:

Astrid Lindgrens Värld

Aurora Sky Station

Eriksberg Vilt & Natur

Folkhemsturen – ”Sweden the Middle Way”

Granö Beckasin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hätteboda Vildmarkscamping

Mackmyra Svensk Whisky

Olssons Brygga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Romantic Sweden

Spritmuseum

STF Grövelsjön

Stiftelsen Läckö Slott

Storsjöyran

- Stiftelsen gratulerar de nominerade kandidaterna till Stora Turismpriset 2013 och tackar turistorganisationerna i länen för arbetet med att utse kandidater. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats, säger stiftelsens ordförande, landshövdingen i Gotlands län Cecilia Schelin Seidegård.

Varje nominerad länskandidat får 10 000 kronor och den nationella vinnaren får 100 000 kronor. Priset kan gå till företag, organisation eller institution med förankring i länet.