Tillväxtverket

Om Stora Turismpriset

Varje år delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor.

Priset delas ut till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.

Hur går det till att nominera?

Varje län nominerar en kandidat till den nationella finalen genom den regionala turismorganisationen eller motsvarande. Det är också den regionala turismorgansiationen som bestämmer hur nomineringen går till. Det finns många olika sätt att utse sin kandidat och uppmärksamma turismverksamheter som på ett föredömligt vis bidrar till att utvecklar turismen i Sverige.

Stora Turismpriset 25 år

För oss är det viktigt att besöksnäringens aktörer har god kunskap om näringens förutsättningar och möjligheter, bra verktyg för affärsutveckling och flera vägar till finansiering och samverkan.

Gunilla Nordlöf, Generaldirektör Tillväxtverket

Läs vår jubileumsskrift som visar 25 år av tillväxtskapande turism i hela Sverige.PDF.

Kontakt

Lisa Hörnsten, Tillväxtverket
E-post: fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se
Telefon: 08-681 66 59Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.