Tillväxtverket

Årets ciceron i besöksnäringen

Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och BFUF instiftar gemensamt ett nytt forskarpris – Årets ciceron i besöksnäringen.

Priset på 100 000 kronor kommer att premiera en aktuell doktorsavhandling med nytta för besöksnäringens företag och anställda, som med kunskap och insikt leder oss framåt och bidrar till en positiv utveckling av näringen och en hållbar turism i Sverige.

I augusti öppnar vi för nominering till priset. Mer information om hur du kan nominera din avhandling (eller någon annans), bedömningskriterier och hur processen går till kommer att finnas på BFUF:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i augusti.

Årets ciceron i besöksnäringen 2020 kommer att prisas i samband med utdelningen av Stora Turismpriset den 25 november direkt efter konferensen Besöksnäringen på agendan.

CICERON Vägvisare, ledsagare, guide. Person eller beskrivning som leder eller visar andra vägen genom ett område, eller beskriver hur man går tillväga med något särskilt. Person som har till yrke att föra omkring besökande främlingar o. tillhanda dem med upplysningar vid beseende af (anmärkningsvärda) byggnader, muséer, konstsamlingar o. d. eller särskildt besökta (natursköna) trakter. (SAOL, SAOB).

Kontakt

Stina Algotson, vd, Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond, stina@bfuf.se