Tillväxtverket

EU-tävlingen för företagsfrämjande

EU-kommissionen söker projekt inom företagsfrämjande som kan inspirera andra inom EU. I år kommer juryn att särskilt titta på insatser som främjar miljömässig och social hållbarhet. Det ligger i linje med EUs gröna giv.

Två projekt från varje EU-land går vidare till finalen som i år äger rum den 15-17 november i Berlin. Förra årets finalister från Sverige var HealthTeach Nordic och KTP Energi.

Vad kan företagsfrämjarna vinna?

  • Uppmärksamhet på internationell nivå och nätverkande med andra i hela EU som arbetar med liknande frågor. Två initiativ från varje land får resa och hotell betalda av EU-kommissionen för att delta vid prisceremonin i · Tyskland 15-17 november.
  • Uppmärksamhet på nationell nivå.

Så här är tävlingen upplagd

  1. Nomineringar skickas in via ett webb-formulär. För att kunna nomineras måste initiativet ha hållit på i minst 15 månader och kunna uppvisa konkreta resultat.
  2. En svensk jury väljer ut högst två nomineringar som ombeds komma in med en fullständig ansökan. Till den fullständiga ansökan ska bland annat bifogas ett rekommendationsbrev från någon som känner till projektet, men som inte är direkt involverad i det.
  3. Tillväxtverket skickar in de fullständiga ansökningarna till den europeiska juryn.
  4. De nominerade får besked om huruvida de går till final eller inte. Oavsett vilket får de två initiativen som nominerats från Sverige en inbjudan till prisceremonin. Resan betalas av EU-kommissionen.

Mer om tävlingen och tidigare vinnare på EU-kommissionens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.