Tillväxtverket

Inspiration

Det finns många goda exempel på framgångsrika små företag som tagit del av affärsutvecklingscheckar. Här kan du ta del av några företagsexempel.

Ökad takt i internationaliserings­arbetet

Tre personer sitter runt ett bord och pratar

Micropol kombinerar design och produktionsteknik för att erbjuda komplexa och kompakta lösningar för passiv fiberoptik. Micropol sökte en affärsutvecklingscheck för internationalisering för att kunna öka tempot i företagets internationaliseringsplan.

- Vi tog in professionell hjälp med avtal och exportklassificeringar, vilket gjorde att vi kunde påskynda marknadsföringen i de länder vi valde att rikta oss till. De aktiviteter som checken finansierade var bra och viktiga komplement till de investeringar vi själva gjort, tillexempel tillsammans med Business Sweden, säger Peter Ljungkvist, CEO på Micropol.

Läs hela intervjun med Peter Ljungkvist, CEO på Micropol.

Lär av andra och varandra

Två personer tittar på en skärm

Checken öppnade nya dörrar för SITE

SITE är ett bolag som är verksamma inom området ammunitions- och minröjning och tillhandahåller kartbaserade informationssystem för fältdatainsamling, rapportering och analys på regional, nationell och internationell nivå.

Maskin

Skalbar kostym för fortsatt tillväxt

ITK Envifront grundades 1955 och har sedan dess levererat olika typer av driftsäkra och effektiva luftvårdsutrustning till industrin. En nysatsning gjordes 2017 där affärsutvecklingschecken för digitalisering varit en del av utvecklingen.

En animering av en säng.

Sängen som innoverar hotellbranschen

YouBed AB är ett svenskt företag som har utvecklat och patenterat en unik möjligt att steglöst justera hårdheten i en fjädrande säng utan att påverka komfortegenskapen. YouBed AB valde att söka en affärsutvecklingscheck för Internationalisering för att delfinansiera förberedelserna inför ett globaliseringsprojekt.

Ett skåp och en tavla står mot en vägg i ett beiget rum,

AI-tjänst ger gamla bilder nytt liv

by Yesterday - byyesterday.com är en tjänst där man kan söka bland arkivbilder från Sverige och enkelt skapa en personlig tavla med historiskt motiv. Bolaget behövde en skjuts i sin fortsätta utveckling, här kom affärsuvecklingschecken in som ett hjälpmedel för att utveckla bolaget.

GoToWork arbetar för digitala arbetsplatser

GoToWork stöttar organisationer att utveckla sina arbetssätt och arbetsplatser. De hjälper till att skapa goda arbetsplatser utifrån människan och människans behov vilket skapar ett bättre arbetsliv. Med digitaliseringscheckarna från Tillväxtverket så kunde de utveckla GoToWork och leda chefer genom förändring till goda och hållbara digitala arbetsplatser. Ett stort steg framåt för GoToWorks medarbetare och dess kunder. I filmen berättar Karin Ståhl, vd och Camilla Israelsson, projektledare mer om hur de arbetar och vad affärsutvecklingscheckan har möjliggjort för dem.

Se filmen Vår digitala arbetsplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.