Tillväxtverket
eu-logotyp

Projektexempel

Läs artiklar om projekt från programmet Stockholm.

 • Stockholm – Europas främsta region för tillväxt

  Finger pekar på karta. Projektet Tillväxt och internationalisering har som vision att Stockholmsregionen ska betraktas som Europas främsta region för tillväxt och internationalisering av innovationsföretag år 2025. Och de är nästan där. Flera av projektets delmål är på god väg att uppnås som en direkt följd av de EU-medel projektet fått.
 • Brist på investering till Health Techföretag resulterade i projekt

  En kvinna tar blodtryck på en man. För några år sedan uppmärksammades en brist på investeringar till svenska Health Techföretag. En brist som ledde till att två mastersstudenter fick i uppdrag att djupintervjua 20 läkemedelsföretag runt om i världen. Resultatet i sin tur ledde till projektet Metodik för ökad konkurrenskraft, tillväxt och sysselsättning i SME vilket syftar till att öka antalet investeringar i regionens Life Sciencebolag.
 • Grönare bostäder och minskad segregation i Stockholm

  Bild från projektet Forskningsprojektet Grön BoStad Stockholm arbetar med att skapa hållbar stadsutveckling som är klimatsmart och samtidigt motverkar segregation i bostadsbyggandet.
 • Digital välfärds­teknik som fungerar i praktiken

  Bild från projektet Stockholms Digital Care Klokare upphandlingar, färre standarder och bra testmiljöer är några utmaningar för Stockholms Digital Care . Målet är 60 nya jobb, ännu bättre omsorg och ökat intresse från såväl brukare som marknad.
 • Lokala projekt vill väcka liv i staden med rörlig bild

  Bild från projektet Smart Kreativ Stad Smart Kreativ Stad vill utveckla stadens bortglömda platser med hjälp av film och rörlig bild. Målet är tre pilotprojekt om året. De första handlar om popup-biografer.


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.