Tillväxtverket
eu-logotyp

Aktuellt i Västsverige

Här kan du läsa om vad som är aktuellt i EU-programmet Västsverige.


 • En halv miljard för ett hållbart Västsverige – nu kör vi!

  En stor av EU:s budget går till olika projekt för ett sammanhållet och mer konkurrenskraftigt Europa. Under åren 2021-2027 har Västsverige tilldelats ungefär en halv miljard kronor för att utveckla näringslivet.

 • Effektanalys av EU:s regionalfond i Västsverige

  Vi behöver förstå betydelsen av våra EU-program och ett tillvägagångssätt kan vara att analysera programmens projektportföljer. Just den här projektanalysen kopplar ihop olika typer av regional nyckeldata för att skapa en bild av hur effekterna av programmet Västsverige förhåller sig till EU:s mål och regionala strategier.


 • Kickoff för EU:s regionalfond 2021–2027

  Nu lanserar vi den nya programperioden för Europeiska regionala utvecklingsfonden (Regionalfonden), men vad innebär det? Vad handlar egentligen Regionalfonden om? Vilka områden kommer ni att kunna söka finansiering inom?

 • Ny programperiod - Vad händer i Västsverige?

  Den 11 november bjöd Västra Götalandsregionen, Region Halland och Handelshögskolan i Göteborg in till ett seminarium för att ge en överblick över kommande år inom EU:s strukturfonder.

 • Cybersäkerhet och attraktiv industri i årets Europa i min region

  En interaktiv plattform för utbildning i cybersäkerhet, ett seminarium om hur du blir en säkrare chef och en film om vapenvåld kopplat till kriminella miljöer. Det är ett axplock av vad årets Europa i min region erbjuder.


 • Vad går EU-finansieringen till i Sverige?

  Vad händer med EU:s finansiering i Sverige? Vilken utveckling sker? Och vilka konsekvenser har pandemin haft på insatserna? Den här rapporten ger en bild av vad många miljarder kronor har hamnat i Sverige under en sjuårsperiod.

 • React-EU ska bidra till omställning i pandemin 

  Insatsen ska bidra till att Sveriges företag och regioner kan återhämta och ställa om för att möta effekterna av coronapandemin.