Tillväxtverket
eu-logotyp

Projektexempel

Läs artiklar om projekt från programmet Övre Norrland

 • Möjligheternas Region

  Ett samverkansprojekt mellan åtta kommuner i Västerbottens inland för att stärka företagandet genom fler nya företag och produkter men även växande företag.
 • Samverkan mellan turist­destinationer i projektet Intill

  Destinationerna Gold of Lapland, Hemavan Tärnaby och Destination South Lapland har i tre år jobbat från grunden med kvalitet, värdskap, varumärkeskännedom, hållbar destinationsutveckling och internationalisering. För att tillsammans få en långsiktig och stärkt besöksnäring på destinationerna.
 • Skogens hjältar i fokus i projektet SMART innovation

  Kung Carl XVI Gustaf tittar i en VR-kamera. Testplattformar för utveckling av framtidens smarta skogsmaskiner och en förbättrad innovationsmiljö. Det är några av resultaten från projektet SMART Innovation.
 • TRIUMF hjälper företagen växa

  En hållbar tillväxtstrategi, dubblerad omsättning och dubbla antalet anställda. Det är målen med projektet TRIUMF i Övre Norrland.
 • Norrbotten - förebild för hållbara energi- och klimat­lösningar

  Projektet Green - Gröna energiinvesteringar - har nu kommit halvvägs in i projekttiden. Målet är att etablera Norrbotten som en förebild för hållbara energi- och klimatlösningar. Det är Energikontor Norr som, i samverkan med Företagarna Norrbotten, Energivetenskap, Nationalekonomi samt Entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet, vänder sig till företag och entreprenörer som har affärsidéer inom förnybar energi och energieffektivisering.
 • Umeå satsar på hållbar livsstil

  Bild till artikeln Fler bussar som går på el, utlåning av ellådcyklar och ny cykelbro över älven. Det är några grepp som ska göra Umeå till en mer koldioxidsnål plats.
 • Effekt - utveckling av besöks­näringen i Umeå­regionen

  Bild från projektet Det övergripande målet med projektet Effekt är att öka konkurrenskraften för små och medelstora företag inom besöksnäringen i regionen, på regional, nationell och internationell marknad.
 • Nytt liv för anrikt hotell

  Bild: Bio Norden, en lokal kulturscen i Jokkmokk Hotell Gästis i centrum av Jokkmokk var länge nedläggningshotat. Tack vare Norrbottens ramprojekt för företagsstöd har hotellet kunnat satsa på en nystart som kulturell mötesplats.
 • Optisk mätteknik ska stärka näringslivet i norr

  Åsa Holmner från Glesbygdsmedicinskt centrum vid ett av OMIN:s seminarier. Optisk mätteknik är ett av Europas hetaste teknikområden. Nu ska små och medelstora företag i Norrbotten och Västerbotten inspireras att satsa på den nya tekniken för att öka sin konkurrenskraft.
 • Pegin XL ska öka exporten från Norrbotten

  Bild från projektet Pegin XL I Pegin XL ska små och medelstora företag i Norrbotten få stöttning att våga sig ut på export och bli internationellt framgångsrika.


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.