Tillväxtverket
eu-logotyp

Cybersäkerhet och attraktiv industri i årets Europa i min region

En interaktiv plattform för utbildning i cybersäkerhet, ett seminarium om hur du blir en säkrare chef och en film om vapenvåld kopplat till kriminella miljöer. Det är ett axplock av vad årets Europa i min region erbjuder.

Två kvinnor utför betalning.

Europa i min region pågår 20-26 september i Sverige i år men hålls vanligtvis runt Europadagen 9 maj.

På måndag drar årets informationskampanj Europa i min region, före detta Mitt Europa, igång. Kampanjen är årlig och ger EU-projekt runt om i Europa möjligheten att visa upp sin verksamhet. Tidigare har projekten bjudit in till fysiska evenemang men i år är kampanjen digital.

Nytt för i år är att fonder från Polisen och Migrationsverket deltar och därför blir bredden på projekt i år ännu större.

Klicka dig gärna in på kartan hos EU-kommissionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se vilja projekt som deltar, både i Sverige och övriga Europa. Projekten deltar i kampanjen genom att dela filmer under kampanjveckan eller genom att ordna digitala seminarier.

Vill du läsa mer om kampanjen kan du också gå in på eufonder.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vanligtvis hålls Europa i min region kring Europadagen 9 maj. Kampanjen är initierad av EU-kommissionen.

Ett axplock av vad som händer under veckan

CyberNorth2 - om informationssäkerhet inom industri. Digitalt event 28 september. och se en film här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Bli en säkrare chef och ledare, rätt väg genom ledarskap, arbetsrätt och rekrytering. Webbinarium 22 september, anmäl dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ski Region - utvecklar skidregionen från Sundsvall till Trondheim via Östersund. Se projektets tre filmer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och läs här.

Klimatsynk - digitalt event 22 september. I den här konferensen bjuder vi både på lärdomar och erfarenheter från de senaste sju åren och inspiration inför den fortsatta resan mot ett fossilfritt samhälle.

DigIT Hub Speaker Series: Digitalt event 23 september om Kollaborativa robotar i produktion.

Instance Lab - se filmen om en interaktiv plattform för informationssäkerhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. här.

Nemas problemas mentorsprogram - se filmen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

CyberNorth2 - seminarie 28 september ämnat för företag, om digitalisering i processindustri i Sverige, Norge och Finland. Anmäl dig här  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du också se en film om projetket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Brottsförebyggande rådet har konstaterat att dödligt skjutvapenvåld kopplat till kriminella miljöer är ett problem som ökar i Sverige. Här kan du se en film om och läsa mer om projektet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DigITSU - digitalt event. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välfärdsteknologi i omsorgen - se en film och läs mer om projektet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fytoremediering 2021: Varför föredras schaktning som saneringsmetod och varför har fytoremediering så svårt att slå igenom? Webbinariet 23 september. Anmäl dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varför har fjällräven örhängen? Läs mer om projektet Felles Fjellrev Nord II och få information om utställningen i Jokkmokk här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.