Tillväxtverket

Värmlands­projekt vann EU-tävling­

Projektet Tillväxtmotor i Värmland vann EU-kommissionens tävling European Enterprise Promotion Awards, en tävling som främjar företagande i hela EU.

Värmländska ERUF-projektet Tillväxtmotor vann i kategorin ”Investera i entreprenörskapskunnande” i EU-tävlingen för företagsfrämjande som offentliggjordes den 23 november under SME Assembly i Tallinn, Estland. Projektledaren för Tillväxtmotor Anette Rhudin var där och tog emot prisstatyetten.

Sedan starten 2015 har Tillväxtmotor gett resultat i form av ökad omsättning och fler anställda för de 20 företag som deltagit. I snitt har företagen ökat sin omsättning med nära 30 procent, sin lönsamhet med 272 procent och skapat 33 nya jobb.

Metoden handlar om att fokusera på företagets individuella behov av utveckling och att ta in expertis från hela Sverige. Jämställdhet är också en bärande faktor i projektet. Av de fyra externa coacher som varje företag får är alltid två kvinnor och två män.

Kriterier för bedömningen i EU-tävlingen för företagsfrämjande är nyskapande, genomförbarhet, påverkan på den lokala ekonomin, förbättrade relationer mellan lokala parter samt att initiativet ska vara möjligt att genomföra någon annanstans.

Mer om projektet Tillväxtmotor i Värmlandlänk till annan webbplats

Se en film om projektet Tillväxtmotor i Värmlandlänk till annan webbplats