Tillväxtverket

Västernorrland

Bröderna Bommen

Bröderna Bommen är företaget som på ett föredömligt sätt samverkar både lokalt och över länsgränser. De utvecklar löpande sin verksamhet, från att initialt vara ett ölbryggeri till ett "besökscentra” med bryggeri, bränneri, bageri, brasseri och butik. De arbetar hållbart och återbrukar exempelvis ”resterna” från ölbryggning till att baka bröd och pizza.

Collage med bilder från turisnäringen i Västernorrland. Takvandring, hotellreception och matskål.

Bröderna Bommen i Njurunda startade som ölbryggeri och har genom åren utvecklat sin verksamhet med guidningar, café, restaurang och evenemangsverksamhet.

Utvecklande samarbeten

Bröderna Bommen har under pandemin lyckats vända de negativa konsekvenserna av krisen till något som utvecklar verksamheten. De har tagit chansen att kompetensutveckla verksamheten samt att hitta nya samarbeten och driva besöksnäringens stora frågor gemensamt med andra aktörer i näringen. Både lokalt och över länsgränser. Ett exempel är sampaketeringar med andra verksamheter där de tillsammans skapar nya upplevelser för besökarna.

Bröderna Bommen - en liten aktör som verkar på landsbygden och aktivt tar ett stort samhällsansvar. Med ledorden hållbarhet och passion är de en stolthet för orten där de även bidrar med arbetstillfällen.