Tillväxtverket

Skåne

Hotell Mossbylund

Hotell Mossbylund är företaget som på ett självklart sätt ständigt utvecklar verksamheten. Istället för att bromsa har de under pandemin fortsatt att satsa. De bidrar till platsens attraktivitet och säkrar arbetstillfällen i en familjär arbetsmiljö.

Utomhuspool med människor på kvällen på Hotell Mossbylund

Foto: Hotell Mossbylund

Hotell Mossbylund ligger i Mossby vid den skånska sydkusten. Det finns plats för 120 övernattande gäster som kan njuta av ett bekvämt boende, god mat, spa, träning och rofyllda miljöer. Havet och stranden ligger ett stenkast bort och bjuder in till friska bad och lugn miljö. Hotellet erbjuder även konferensmöjligheter.

Satsat sig ur krisen

Genom att använda sig av platsens historia för att bygga sitt koncept har de skapat en miljö som känns naturlig. Att till exempel den senaste tillbyggnaden, med rum och konferensdel, är i form av en spannmålssilo är så klart helt rätt när den ligger på landet i Skåne. Hotell Mossbylund är förändringsbenägna och skapar nya produkter och paket med kort varsel när behovet dyker upp.

Hotellet har vågat satsa sig ur krisen och har trots rådande läge fortsatt framåt med sina verksamheter, behållit sin personal och till och med investerat nytt. De har letat efter möjligheter. Under pandemin har de bland annat startat upp en pop-up restaurang som erbjuder gårdspizzor för att öka möjligheten att sprida ut gästerna och hålla avstånd mellan dem. Specialpaket med room service, obefintliga avbokningsregler och att aldrig stänga ner har gjort att gästerna har fortsatt komma, trots pandemin. Deras satsning innebär att det också skapas arbetstillfällen, särskilt för unga.