Tillväxtverket

Östergötland

Vadstena Klosterhotel

Vadstena Klosterhotel har gjort sig kända för sin lyhördhet gentemot marknaden och sin förmåga att skapa något unikt av ett anrikt kulturarv. De arbetar aktivt med att utveckla sin produkt och att attrahera nya målgrupper.

Vadstena klosterhotel

Foto: Vadstena Klosterhotel

I hjärtat av Vadstena ligger Vadstena Klosterhotel. Bakom det anrika hotellet finns familjen Milton som i 35 år byggt upp verksamheten som idag omfattar hotell, konferens, spa och restaurang och har öppet året om. Hotellet erbjuder vistelse i genuin klostermiljö som är varsamt restaurerat för att kunna möta kraven från dagens moderna resenärer. De säger själva att om Heliga Birgitta själv kom på besök skulle hon känna igen sig.

Hotellet har gjort sig kända för sin lyhördhet gentemot marknaden, att de konstant vågar tänka nytt och anpassar sig till nya förutsättningar.

Sprider och delar kunskaper

Vadstena Klostehotel är aktiva vad det gäller fortbildning och medverkan i projekt, både för att lära sig själva men också för att dela med sig till andra. De tar en aktiv roll i att utveckla det lokala näringslivet och är öppna för samarbeten både lokalt och regionalt. Exempelvis är de i hög grad engagerade i Gustav Vasa 500 år-jubileet, ett event som gynnar hela Östergötland. I deras marknadsföringskanaler visar de generöst upp andra verksamheter och besöksmål i området.

Arbetar hållbart

En hög ambitionsnivå och kvalitetsstandard har lett till att Klosterhotellet genom metodiskt utvecklingsarbete tilldelats utmärkelser både för sina insatser för miljön och med arbetet kring säkerhetsklassificering. De tar även ett stort socialt ansvar genom att engagera och utbilda ungdomar. Många unga inom den lokala besöksnäringen har fått en början på sin karriär hos Vadstena Klosterhotel.