Tillväxtverket

Jämtland Härjedalen

Hotell Klövsjöfjäll

Hotell Klövsjöfjäll står som symbol för entreprenörsanda och framtidstro. Tidigt insåg de potentialen i utförsåkning och skapade en skidort som idag är ett strålande exempel på modigt och uthålligt entreprenörskap i generationer. De visar hur man förvaltar, utvecklar, investerar och innoverar på ett hållbart sätt.

Byggnad som visar hotellet Klövsjöfjäll

Foto: Hotell Klövsjöfjäll

Utveckling av verksamheten

Hotell Klövsjöfjäll har under coronapandemin lyckats vända de negativa konsekvenserna av krisen till något som utvecklar verksamheten. Mitt under coronapandemin, invigdes det nya hotell Klövsjöfjäll med förstklassiga rum och lägenheter, butiksutrymmen, spa, gym och konferensmöjligheter. Hotellet har sina anor från 1975. Med stort fokus på hemester/svemester så längtade många efter en lyxig och säker ”get away” på hemmaplan. Hotellet har varit nära fullbokat ända sedan öppningen trots avsaknaden av konferenser utifrån rådande restriktioner.

Hotellet deltar och leder aktivt utvecklingen av Klövsjö skidområde, Klövsjö by och Bergs kommun. Klövsjöfjäll samarbetar med lokala aktörer för att skapa upplevelsepaket och erbjudanden för destinationens besökare. Inom Destination Vemdalen finns ett starkt samarbete i att aktörerna marknadsför och stöttar varandra via alla tillgängliga medier.

Hållbarhet i fokus

Hotell Klövsjöfjäll utvecklar målmedvetet en hållbar verksamhet. Ett hållbart företag enligt dem drivs av människor som förstår sin roll i det naturliga kretsloppet, värnar om jorden och dess gåvor och förstår vikten av både en ekonomiskt, socialt och ekologiskt stark verksamhet. Vid nyanställningar prioriteras lokalbefolkning från Klövsjö och närområdet, vilket ger ett genuint intryck för hotellets gäster då personalen kan svara på frågor och har kunskap om området av eget intresse. Social hållbarhet handlar också om att vara tillgängliga för gästerna på hotellet. Det finns hörselslinga och en nedsänkt del av receptionsdisken, hjälpmedel för synskadade eller blinda, rullstolsanpassade rum och toaletter, hissar och ramper.