Tillväxtverket

Stora Turismpriset 2015

Årets vinnare av Stora Turismpriset är WildSweden, som anordnar guidade turer i den svenska naturen. Priset på 100 000 kronor delades ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism den 20 oktober på Skansen i Stockholm.

Marcus Eldh.

Vinnaren Marcu Eldh.

Stiftelsens motivering i sin helhet lyder:

"Vinnaren är ett föredöme för svensk turismutveckling genom att visa vägen för hur man med små resurser kan samproducera och paketera kunskapsintensiva naturupplevelser. Företaget har nått en hög internationaliseringsgrad med framgångsrika metoder för export. WildSweden bedriver ekoturism hela året i stora delar av landet.”

Vinnaren Marcus Eldh berättar om att den internationella profilen har varit en viktig del av verksamheten från start.

-Mina första gäster var redan från start utländska. Det är en majoritet även idag och de visar ett mycket stort intresse för naturen, säger Marcus Eldh.

Eldh var glad över att den svenska naturturismen i och med segern får extra uppmärksamhet.

-Det känns oerhört kul att man lyfter fram ett företag som oss, jag kämpar ju mycket för svenskt naturturism, ekoturism och landsbygdsutveckling, inte bara i mitt eget företag utan även för andra. Naturturism räddar skog och natur, och WildSweden vill gärna sprida vidare vår entusiasm och kunskap om naturturismen så fler vågar starta egen likande verksamhet, avslutar Marcus Eldh.

Nomineringar StoraTurismpriset 2015 Pdf, 104.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Nomineringsfilmen till Stora Turismpriset.