Tillväxtverket

Pandemins effekter på turism och besöksnäringen

Här samlar vi kunskap om om hur turism- och besöksnäringen har påverkats och kan utvecklas i spåren av corona. Kunskapen ska bidra till näringens återhämtning.

Travel Recovery Tracker

Travel Recovery Tracker är ett enkelt verktyg för att varje månad följa utveckling av resor och kommersiellt boende i Sverige, i förhållande till pre-pandemiska nivåer. Totalt rapporterars utveckling för sex indikatorer:

Travel signs

När tar det internationella resandet till Sverige fart igen? Kairos Future följer ett antal indikatorer såsom reserestriktioner, motivation och förmåga att resa för de viktigaste närmarknaderna, såsom Norge, Danmark, Tyskland, Storbritannien och Holland.

Se inspelningar från två webbinarium. Ett om reslust, planer och förutsättningar från fem utlandsmarknader. Det andra om hur intresset för resor generellt, och till Sverige i synnerhet utvecklats på de fem utlandsmarknaderna.

Se webbinarium om internationellt resande här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Framtidens hållbara besöksnäring

Projektet ska öka kunskaper för företag inom turism, besöks– och upplevelsenäringar med inslag av handel. I projektets kunskapsbank hittar du bland annat reflektions­frågor och övningar för företagare eller de som arbetar i en företags­främjande organisation.

Projektets kunskapsbank Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.