- Startsida
- Ämnesområden
- Livsmedelsstrategi
- Nyheter om livsmedel
.jpg)
Nyheter om livsmedelstrategin
-
Ny lagstiftning för att minska engångsplastprodukter
Från den 1 januari 2024 ska företag som serverar mat och dryck i engångskärl erbjuda kunden möjlighet att få maten eller drycken i återanvändningsbara…
-
Osäkert läge för svenskt lantbruk inför 2023
Konkurrenskraftsgruppen på Jordbruksverket ger på bloggen Den svenska maten en lägesbild av hur det ser ut på marknaderna för jordbruksprodukter och hur…
-
Enklare riskklassning av livsmedelsverksamheter
Projektet FörRätt tar fram nationella standarder för e-tjänster för omklassning och anmälan av livsmedelsverksamheter med anledning av den nya riskklassningsmodellen…
-
Stärkt tillväxt i livsmedelskedjan genom sjömat och växtbaserat
Sweden Food Arena presentar en unik kartläggning som belyser behovet av innovation och forskning i två separata värdekedjor, sjömat och växtbaserat. Så…
-
Uppdrag för ökad gödselproduktion till Jordbruksverket
Jordbruksverket ges i uppdrag att analysera nuvarande kapacitet samt förutsättningar för ökad gödselmedelproduktion inom Sverige respektive EU. Uppdraget…
-
Nationella krisberedskapsveckan sätter maten i centrum
Livsmedelsförsörjning och krisberedskap har seglat högt upp på dagordningen senaste åren och engagerar både politiken och den breda allmänheten. Coronapandemin…
-
19 forskningsprojekt inom livsmedelsstrategin
Ny rapport från Jordbruksverket beskriver resultat från forskningsprojekt med fokus på djurvälfärd och konkurrenskraft som finansierats via livsmedelsstrategin…
-
Utredning om den svenska baljväxtodlingen
Ny utrednining från Jordbruksverket visar att det finns möjligheter att öka den svenska baljväxtodlingen. Det förutsätter att baljväxterna kan ersätta…