Tillväxtverket

Lärportal för industri­företag

Vi erbjuder nu industriföretag kostnadsfria digitala utbildningar för att kompetensutveckla sina anställda. Många är nu permitterade eller i omställning och nu finns ett utmärkt tillfälle att gå starkare ur krisen.  

De stora och snabba teknikskiftena ställer nya kompetenskrav på anställda inom industrin och produktionskedjor blir mer kunskapsintensiva. Företagen måste kompetensutveckla medarbetare för att behålla sin konkurrenskraft.

På lärportalen finns utbildningar från olika leverantörer samlade. Företagens anställda kan välja att läsa enstaka moduler eller hela utbildningar. Allt efter tid och behov.

Tre personer i en indutrilokal tittar på en dator.

Utbildningar

Utbildningarna bygger på kompetensbehov inom områden som till exempel 3D-printing, 5G-uppkoppling i produktion, människa-robot-samverkan och datavetenskap.

Tjej vid dator i ett lager.

Hur ni söker

Praktisk information om vem som kan söka, vad som gäller och hur det går till att söka utbildningar. Här kan­ du göra en intresseanmälan.

Precis det vi behöver i industrin just nu

Fredrik Sidahl, vd på Fordonskomponentgruppen, berättar om behovet av utbildning inom industrin.

Se filmen Lärportal för industriföretag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildning rustar Veoneer för framtiden

Företaget Veoneer levererar elektroniska säkerhets­lösningar till fordonstillverkare och har genom åren utvecklat många banbrytande produkter. Att kontinuerligt kompetensutveckla sina anställda är ett måste för att hänga med i den snabba utvecklingen. Nu tar de del av kostnadsfria digitala utbildningar inom Civilingenjör 4.0 som finns på lärportalen.
Läs artikel om Veoneer

Logotype för EU:s Europeiska socialfonden

Vi som står bakom lärportalen

Bakom satsningen på lärportalen står myndigheterna Tillväxtverket, Vinnova och Myndigheten för yrkeshögskolan, arbets­givarorganisationerna Teknikföretagen och Industriarbetsgivarna, fackförbunden IF Metall, Sveriges Ingenjörer och Unionen samt Combient.

Samarbetet initierades inom ramen för regeringens samverkansprogram för kompetensförsörjning och livslångt lärande. Lärportalen är utvecklad av Collegial, som ingår i Combient Group. Projektet finansieras av Europeiska Socialfonden med 22 miljoner kronor fram till 2021.

Kontakt

Ulf Savbäck, Tillväxtverket, fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se
Maria Rosendahl, Teknikföretagen, fornamn.efternamn@teknikforetagen.se