Tillväxtverket
Kvinna arbetar inom industrin.

Arbeta strategiskt med kompetens

Industrin och den industrinära tjänstesektorn är viktig för sysselsättning och konkurrenskraft. Svensk industri står inför utmaningar inom kompetensförsörjning. För att industriföretag ska stå starka i framtiden behöver de arbeta systematiskt och strategiskt med sin kompetens.

Vad kan industriföretag få hjälp med?

Tillväxtverket har uppdraget att stimulera små industriföretag att arbeta med sin kompetensförsörjning, kopplat till regeringens nyindustrialiseringsstrategi. Små industriföretag (10-99 anställda) kan under 2017-2018 få hjälp med att påbörja ett systematisk och strategiskt arbete med sin kompetensförsörjning.

Uppdraget genomförs i nära samarbete med bland annat regionalt utvecklingsansvariga i länen, industrins företrädare, ESF-rådet, Valideringsdelegationen med flera.

Kopplat till Smart industri

Tillväxtverket bidrar till förnyelse i industrin. Strategisk kompetensförsörjning är en del av Smart industri, regeringens nyindustrialiseringsstrategi.

Tillväxtverkets insatser inom Smart industri.länk till annan webbplats

Kontakt

Minna Rydgård
E-post: förnamn.efternamn@tillvaxtverket.se
Tel: 08 - 681 93 79Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.