Tillväxtverket

Nu finns en guide och checklista för evenemang

Nu finns en digital guide och checklista på verksamt.se som gör det enklare att arrangera publika evenemang inom kultur och idrott.

Den riktar sig till småföretag och föreningar och kan utöver kultur- och idrottsevenemang även användas för att arrangera festivaler, stadsfester, marknader, valborgs- och midsommarfirande, utställningar, mässor, demonstrationer, manifestationer samt cruising med mera. Checklistan hjälper dem att veta vilka tillstånd som måste sökas och vilka uppgifter som ska lämnas.

Utvecklingen av guiden och checklistan har skett inom programmet Serverat och i samverkan med Polisen, kommuner och länsstyrelser.

Läs Tillväxtverkets pressmeddelandelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gå till Checklistan för att anordna evenemang på verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så ansluter kommunen till guiden och checklistan

Alla kommuner som redan idag är fullt anslutna till Serverat är automatiskt anslutna till guiden och checklistan för evenemang. Det innebär att kommunen är valbar i listan över kommuner.

Om en kommun ansluter till Serverat, dvs använder minst en e-tjänst enligt Serverats standard med koppling till den sammansatta bastjänsten (SSBTGU), kan kommunen bli valbar i guiden och checklistan. Så går det till att ansluta till Serverat.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Kontakt

E-post: serverat@tillvaxtverket.se